Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az ,hogy a szankciók...

Miért van az ,hogy a szankciók Oroszországot alig érinti?

Figyelt kérdés

Orosz gazdaság alig 1 százalékot zsugorodott, szinte semmi baj nincs.

Pedig azt mondták, tavaly hogy a szankciók mellett csődbe mennek.

2023. ápr. 3. 08:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
73%

9! Csak az a baj, hogy te is azt hiszed, hogy a szankciók a "háború megállításáért vannak" -nem, azért vannak, hogy szegényebbé tegyék Oroszországot. Azért vannak, hogy ne tudjon ellenünk fegyverkezni a mi pénzünkből, -vagy legalábbis kevesebbet- hogy ugyanazért kétszer annyit kellen dolgozniuk, hogy a gazdaságuk lassuljon.

Amúgy meg, ma már a világpiacon minden annyi mint a háború előtt volt! Az, hogy Magyarországon sok minden rohadt drága annak három oka van:

A szar forint, ami ugyan kezd észhez térni végre -ezért vannak végre árcsökkentések pár áruházláncnál- és a kormány hibás politikája, -árstoppok például- illetve kisebb részt a magyar kiskereskedők gátlástalan nyerészkedése és a "most emeljünk, ami a csövön kifér, mert a háborúra lehet fogni" -mentalitás.

Pl. ma az olaj a világpiacon olcsóbb, mint a háború előtt. A földgáz szintén, miről beszélünk akkor "háborús inflációról" ja, hogy a forint még mindig gyengébb mint a háború előtt, mert nem bíznak a befektetők Orbánban? Az más kérdés. Így persze, hogy drágább az import olaj, hiszen a forint gyenge- még akkor is ha nem is annyira, mint volt mondjuk fél éve.

2023. ápr. 3. 09:15
 12/29 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem azért van, mert Oroszország nem függ az EU-tól és kvára lexarja, hogy Brüsszel mit pofázik. Ha kell neki valami, ami nincs, majd legyártatja a kínaiakkal. Amúgy is mindent a kínaiak gyártanak már.

Másrészt meg a szankciók szerintem nem is ellenük irányulnak, hanem az EU-s népek ellen, hogy aztán könnyen adósságba és igába lehessen őket hajtani aztán jöhet az új világrend.

2023. ápr. 3. 09:16
 13/29 anonim ***** válasza:
51%
13! 😂😂😂
2023. ápr. 3. 09:17
 14/29 anonim ***** válasza:
28%

Egyébként aki a 8-as válaszomat lepontozta, az esetleg rá tudna mutatni, hogy tényszerűen miben hibás az, amit leírtam?

Hol hazudtam vagy tévedtem?

Értem én, hogy nem illik a lipsi nyugat narratívába, de ha valóság ennyire nem számít, az elég gáz.

2023. ápr. 3. 09:18
 15/29 A kérdező kommentje:
Amúgy a Mandineren olvastam.
2023. ápr. 3. 09:19
 16/29 anonim ***** válasza:
54%

"Ez így rendben is van, de azért ne hazudozzunk már olyanokat, hogy chip-ek nélkül nem lehet olajat bányászni meg csővezetéket építeni."

Akik felületesen fogyasztják a híreket, lehet, hogy így fogják fel, de cseppett értelmiségibb körökben eddig is tudott volt, hogy ettől még nem fog vesztegelni az orosz ipar. Csak mostantól nem precíziós rakétákat fognak tudni gyártani, hanem olyanokat, amik jószerivel koordinálatlanok és hasonlók.

2023. ápr. 3. 09:19
 17/29 anonim ***** válasza:
39%

"de cseppett értelmiségibb körökben eddig is tudott volt, hogy ettől még nem fog vesztegelni az orosz ipar"

Hát én nem vagyok ebben olyan biztos.

Konkrétan valamelyik biztonságpolitikai szakértő volt képes azt állítani kb. fél évvel ezelőtt(talán a Rácz András, de nem vagyok teljesen biztos benne, nem most volt már), hogy nyugati technológia nélkül nem tudnak csővezetéket építeni Kínába.

Meg mondott olyanokat is, hogy évtizedekig tart egy ilyen csővezetéket megépíteni.

És hát konkrétan egyik sem igaz, tényszerűen nem igaz.

És az egységsugarú lipsi debilek ezt harsogják azóta is.

Pedig Rácz András egy értelmiségi. De vagy ennyire tudatlan műszaki-technológiai területen, vagy hazudott.

És amúgy nem vagyok orosz párti, de az ilyen szintű hazudozást meg propagandát azért egy magára valamit is adó szakértőnek nem kéne tolnia.

De ez ugyanúgy igaz Georg Spöttlére is, aki olyan pofátlanul nyomja az oroszpárti hazudozást, hogy az hihetetlen.

Az, hogy a politikusok propagandát tolnak, rendben van, végülis ez a dolguk, ebből élnek.

A szakértőknek viszont az LENNE a dolga, hogy a valóságról tájékoztassák az embereket.

2023. ápr. 3. 09:31
 18/29 anonim ***** válasza:
27%

#12 Nem hiszem, hanem Josep Borrell-nek hittem.

[link]

"Az Európai Tanács a 2022. március 24-i következtetéseiben kijelentette, hogy az Unió továbbra is készen áll arra, hogy felszámolja a kiskapukat, és fellépjen a már elfogadott korlátozó intézkedések tényleges és lehetséges megkerülése ellen, valamint hogy gyors ütemben további koordinált erőteljes szankciókat vezessen be Oroszországgal és Belarusszal szemben annak érdekében, hogy hatékonyan meg tudja hiúsítani Oroszország képességét az agresszió folytatására"

Eltelt több, mint egy év.

Hatékony volt?

Meghiusult?

Nem.

En annyit látok, hogy a nagykerben 99Ft (-kilencenkilenc- forint) a Balaton Szelet, a helyi kisboltban darabonként 260-ért adja, pedig saját, magán autóval szállítja az árut a Metro-bol. 460-ert adja a 2.8%-os tejet, amikor tavaly oktoberben még 260 volt, de még decemberben sem kezdődött 3-al az ára, tehát annál drágábban nem adhatná.

Ennyit a kiskereskedők kabzsiságáról, meg az inflációról...

2023. ápr. 3. 09:44
 19/29 anonim ***** válasza:
70%

"de azért ne hazudozzunk már olyanokat, hogy chip-ek nélkül nem lehet olajat bányászni meg csővezetéket építeni."

Te hazudozol, ugyanis a 3-asban a chip meg az olajtermelés két külön bekezdés volt, te mosod össze a kettőt.

Az olaj/gáztermelés, feltárás tele van nyugati eszközökkel, nem saját, orosz technológiával termelnek, erre vonatkozott, hogy problémákat fog okozni idővel, ahogy elromlanak az eszközök, és nincs csereelem, alkatrész, stb. nem tudják saját technikával pótolni, mert nincs összemérhető saját technológia.

2023. ápr. 3. 09:51
 20/29 anonim ***** válasza:
80%

"Az orosz ember is inkább éhendöglik, minthogy engedjen a szankciók nyomásának, "

Az orosz emberek közül sokan tüntettek, a tüntetéseket szétverték, egy csomó embert bebörtönöztek.

Az orosz embereket nem kérdezték meg, hogy akarják-e a háborút, illetve az elnyomás fokozásával érték el, hogy a tüntetések a háború ellen befejeződjenek.

2023. ápr. 3. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!