Az ukránok a 90-es években miért gyűlölték annyira a magyarokat? Legyenek kárpátaljai, v. anyaországi magyarok.Volt ennek alapja? Ott élő ismerősök emlegették régen, mielőtt valaki engem is tévesen netes bizonytalan forrásokból tájékozódónak gondol.
Legyenek kárpátaljai, vagy
>> Anyaországi magyarok << vagyis (pontosítva) akik magyar rendszámmal, magyar rendszámú autóval Kárpátaljára látogattak évekkel ezelőtt.
Ukrajnában van egy erősen lokálpatrióta (és most finoman fogalmaztam) réteg, akik semmilyen más népet nem bírnak meg, mint az ukránt (pontosabban, akiket ők ukránnak tartanak). Ők főleg a volt trianoni területeken élő kisebbségeket nem bírják megtűrni.
Ez olyan, mint ha Magyarországon is van egy réteg, akik utálják nem csak a cigányt, de a kínait, az oroszt, a filippínót, mindenkit...
Ukrajnában sajnos az utóbbi években erőre kapott ez a réteg. Léteztek ők a '90-es években is, csak a kutya nem foglalkozott velük. Románia például ilyen szempontból veszélyesebb volt, ott voltak olyan települések, ahol jobban tetted, ha véletlenül sem szólalsz meg magyarul.
Nekem vannak ukrán ismerőseim, a családban is van beházasodott ukrán, szerintem az ukránok többsége pont leszarja ezt a nagy nemzetieskedést. Ami miatt az utóbbi években elkezdtek utálni minket, az a Putyin-közeliség. Én ezt hallom vissza folyamatosan tőlük, és kurvára haragszanak emiatt Orbánra :D
De mint ahogy a magyarok közül sem mindenki náci meg rasszista, úgy az ukránok közül sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!