Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A britt királyi családban a...

A britt királyi családban a fiúk régen megelőzték a lányokat a trónöröklési rendben?

Figyelt kérdés

Tehát, ha Erzsébetnek nem húga, hanem öcse született volna, akkor az öccse került volna trónra az apja halála után?

(Azért írom, hogy régen, mert, ha jól tudom, Sarolta a bátyja és az öccse között van a sorrendben, tehát, ha a bátyja nem lenne képes uralkodni és gyerekei se lennének, akkor Sarolta hercegnő kerülne a trónra, de pl valahol hallottam, hogy Anna hercegnő pedig hátrakerült a trónöröklési rendben, amikor András herceg megszületett, nem? )

2022. szept. 18. 21:20
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Igen.
2022. szept. 18. 21:22
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
Igen
2022. szept. 18. 21:26
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Bözsinél változott a tv.
2022. szept. 18. 21:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Most már nincs elsőbbség a fiúknak, 2015-ben változott a szabály ebben.
2022. szept. 18. 23:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Így van, 2015-ben változott, és a 2011. október 28. után születettekre érvényes. Azaz pl. Anna hercegnőre nem vonatkozik "visszamenőlegesen", őt továbbra is megelőzi a trónöröklési rendben a két öccse és azok gyerekei is.
2022. szept. 18. 23:46
 6/6 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Ja, és ezt én sokkal igazságosabbnak tartom.
2022. szept. 19. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!