Ilyen ótvaros cikket, hogy tud összehozni az amúgy független-objektív RTL?
Bár háborús bűnök miatt elfogatóparancsot adtak ki ellene, ez nem akadályozta meg Vlagyimir Putyint, hogy a hétvégén a megszállt ukrán Mariupolba látogasson. A látványosan bicegő orosz elnökről propagandavideó is készült. Az Ukrajnában Putyin parancsára tömegmészárlásokat és terrorbombázások sorát végrehajtó orosz hadsereg sokáig küzdött Mariupol elfoglalásáért, ami tavaly az ukrán ellenállás szimbóluma lett. Az orosz diktátor most először látogatott olyan ukrajnai területre, amit a hadserege törvénytelenül megszállva tart. A propagandavideón, amiben egy lakótelepen, este láthatjuk az orosz elnököt egy ponton, mintha valamilyen tárgy találná el Putyint, mellkastájékon. Vajon valaki megdobta, vagy csak véletlenül repült oda valami, esetleg egy állat lehetett? Vagy hozzá sem ért az ominózus tárgy Putyinhoz? Nézze meg a videót és döntse el.
Ez így van ahogy mondod, ez mindket oldalra jellemző. Azért emeltem ki a liberálisokat, mert pl az en környezetemben levők vagy csak itt a gyakorin, nagyon szeretik egysejtűzni, birkázni, agymosottnak nevezni azokat, akik másképp látják a dolgokat. Igazad van, bőven akad ilyen a konzervatívabbak között, akik közben Origon meg mandineren élnek, de a tapasztalatom szerint, a liberálisok sokkal hamarabb előhúzzák az agymosott kártyát, közben többségük megkajolja a 444, telex, CNN, HVG baromságait.
"nagyon szeretik egysejtűzni, birkázni, agymosottnak nevezni azokat, akik másképp látják a dolgokat"
Megint egyetértenék, ha nem azt mondanád, hogy "akik másképp látják a dolgokat". Azért, mert másként gondolkodik valaki, sosem fogom negatív jelzővel illetni. Ha lehülyéz engem, mert például nem hiszem el, hogy az ukránok népirtást végeztek volna, azért már igen.
Az az igazság, hogy nem kell nagy különbséget tenni. A liberálisok agymosottnak, birkának, véglénynek nevezik a konzervatívokat. A konzervatívok meg hazaárulónak, képmutatónak, magyargyűlölőnek, ostobának a liberálisokat. Mindezt azért, mert egyszerűbb azt gondolni, hogy ha a másik oldal nem lenne hülye, akkor minden fasza lenne.
A médiumokra visszatérve: ha kidobunk minden előítéletet, és csakis a tartalom és viselkedés alapján hasonlítjuk össze a médiumokat, továbbra sem vagyok képes megérteni, hogy lehet párhuzamba állítani a kormánymédiát a független sajtóval. Csak nyisd meg az origot és a telexet.
A telex egyik politikai főcikkének alcíme: "A magyar állam büszkén jelentette be, hogy újra 25 százalékot szerzett a cseh PPF-csoport hazai cégeiben, két Yettel- és egy CETIN-cégben, ám a deal mögötti logika a 4iG felől érdekesebb."
Vagy egy másik: "A külügy szerint nem igaz, hogy Magyarország megvétózta volna az EU-s nyilatkozatot Putyin elfogatóparancsáról"
Ha nincs bennünk a politikai előismeret, hogy ez egy erősen liberális portál, semmi extra nincs ebben, egyszerű, tárgyilagos. Semmi szélsőség.
Na akkor tegyük egy kis kirándulást az origora: "Itt a bejelentés: Lengyelország beléphet a háborúba". Majd elolvasod a cikket, és nem is volt semmilyen bejelentés. Egy politikus mondta, hogy szerinte nem szabad hagyni Ukrajnát elesni. Nagy bejelentés. K.rva anyád!
Következő: "Folytatódik a háborús őrület: Brüsszel lőszerekkel árasztaná el Ukrajnát
Napról napra közelebb kerülünk a harmadik világháborúhoz." Aha...
Teljesen random kiemeltem két politikai cikket a két portál főoldaláról. Akinek objektíven ez a kettő párhuzamba tehető, az nem másképpen gondolkodik, hanem konkrétan szektás szinten vak.
Én nagyon vágynék egy olyan konzervatív portárla, ami mondjuk a 444 szintjén elfogult, és színvonalban hozza kb ugyanazt. Azt várnám egy ilyen portáltól, hogy elmagyarázza a kormány döntései mögötti logikát, dicsőíti a konzervatív értékeket. Hol találok ilyet, mutassa már meg nekem valaki! Adjatok egy olyan konzervatív portált, amit elolvasva a konzervatívokat fogom szeretni, és nem a liberálisokat gyűlölni.
na látom a videót meg se néztétek, mondjátok már meg, hogy akkor mivel is dobálták meg az elnök urat?:D
erre adjatok választ
amúgy rettenet szánalmas, hogy így becopjátok ezt az egészet, hisz majdnem minden szava hazugság a cikknek
1 nap után a FOS zászlóshajója újabb mélységekbe süllyedt, most egy AI által kreált képet próbál valódinak látszattni, persze az utolsó bekezdésben végülis kiderül, hogy a kép hamis, de arra, jó, hogy a hozzátok hasonló libernyákokat megtévesszen, és akkor még ti jöttök azzal, hogy a kormánymédia elfogult
nincs hányingeretek magatoktól?
még mindig nem válaszoltatok mivel is dobták meg az elnök urat?
persze a cikk utolsó bekezdésében derül fény róla, amit az emberek nagy része el se olvas, végiggörgetéshez pont jó, hogy ti libsik becopjátok pont mint ahogy fentebb írták hogy Putyin dublőrt alkalmaz meg amúgy is sántít, meg kijev szelleme, meg a bácsi aki sörétessel szed le Szu-34-est, meg már gyalásóval rohaomznak
és még ti kéritek számon az objektivitást, szánalom:D
Kérdező, elég reménytelennek tűnő feladat, de megpróbálom még egyszer leírni. Ha ki tudod húzni a fejed a seggedből, és a szavaimat értelmezni, nem csak annyit, hogy egy hülyi lipsi beszél hozzád, még lehet, hogy választ is kapsz.
Szerintem a linkelt videó szar, az objektív hírközléstől messze van. Ezt én már korábban is leírtam, csak mivel ez nem illett a "hülye libbant" képbe, ezért elegánsan átlépted.
Ugyanakkor a felvetésed, hogy nincs jogunk a jobboldali médiát bírálni, alaptalan. És akkor ezt kifejtem.
1: a jobboldali médiák keményebbik magja a legjobb pillanataiban csinálnak olyan hergelést, mint a linkelt cikked, általában mennek azok még sokkal mélyebbre is ennél. Szóval attól, hogy ez a cikk szar, még k.rvára van jogom bírálni a jobboldali médiát, mert az még ennél is sokkal rosszabb. Attól, hogy ott olyasmit írnak, ami neked szimpatikus, attól még nem lesz igazabb, vagy korrektebb.
2: a független médiában azért találni mást is a hergelésen felül. Még egy hergelően liberális 444 is csinál oknyomozó, elemző cikkeket, kulturális, ismeretterjesztő tartalmat, mélyebb interjúkat. Egy origon, mandineren ilyesmit még alig-alig találtam, ott csak csúsztatásokra épített fröcsögés megy. A független médiában egy ilyen cikk a szégyenteljes clickbait k.rválkodást képviseli, és ha nem érdekel, továbbgörgetek. Ezzel szemben a jobboldali sajtóban ez maga a tartalom.
3: számonkéred a képmutatást, és a kettős mércét, miközben pont ugyanazt csinálod. Fröcsögsz az rtl-re, lipsizel, de közben nem látod be, hogy ha ez a cikk zavar, és egy egészen kicsit is korrekt akarsz lenni, akkor a saját médiádat is meg kell feszítened. De nem teszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!