Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A mostani és a háború előtti...

A mostani és a háború előtti japánok mennyire különböznek mentalitásban?

Figyelt kérdés

Olvastam,hogy mikor az 1970-es években az utolsó japán katonák hazamentek azt mondták,hogy ez már egy teljesen más Japán mint 1945 előtt volt a háború idején és nem tudnak beilleszkedni

Ez mit takarhat?

2023. márc. 19. 10:45
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
1945 után a japánok egy békés nép lettek. Előtte igazi erőszakos, őrült vademberek voltak.
2023. márc. 19. 10:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

nem őrültek voltak, csak a kúltúrájuk és szokásaik alapjan egy igazi fanatikus katonanemzet voltak, szemükben az az ember,aki feladja a harcot és megadja magát az nem számít embernek,független melyik oldalt harcolt, erre vezethető vissza a kegyetlenségük,hiszen a becsületét vesztett embert mindennél jobban lenézték.

szoval a kérdezőnek a válasz.

a háború elötti japánokban mélyen benne volt az a szamuráj mentalitás, a nagyság érzése stb.

a háború utan a bukás miatt úgymond elpuhultak kicsit a fanatizmus és a militarizmus terén. viszont a munkához való viszonyuk erős maradt. egyes japánok képesek halálra dolgoztatni magukat

2023. márc. 19. 11:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A társadalom teljesen átalakult a háború előtt még érték volt a közösség az összetartozás mára individualistákká váltak a fiatalok.Csak az idősebb japánok ragaszkodnak az ősi értékekhez.
2023. márc. 19. 11:42
 4/5 A kérdező kommentje:

2-es

Ezek szerint a jelenlegi Japánban a militarizmus már egyáltalán nem erős?

A munkához való hozzáállásukról egy Japánban élő európai srác csinált videót,tényleg kemény mennyi túlóra van

Egyébként mindenkit felpontoztam,köszi h szántatok időt normális válaszra

2023. márc. 19. 12:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

azt akartam írni, hogy a nép lenyugodott..

...de előttem mindent leírtak, amit tudni kell..(itt, egyszerűen)

2023. márc. 19. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!