A nyugat direkt hagyja figyelmen kívül a határon túli magyarok puszta létezését?
#26.: "Nem tudok róla, hogy más országok rosszabbul bánnának a kisebbségeikkel, mint mi."
Akkor talán oda kellene figyelned az erről szóló híradásokra. Azok sem tűnnek fel, amiket én itt belinkeltem?
"Nagyobb lehetne az a mellény, ha először talán itthon raknánk rendbe a dolgokat."
Én pont ezért szavazok olyan harmadikutas, valóban hazafias pártra a Fidesz-KDNP és a ballibek helyett, mint a Mi Hazánk Mozgalom.
A mellényből meg te vehetnél vissza, mert az nem igazán vitaalap, hogy te ukkmukkfukk kijelented, hogy nem tudsz semmilyen magyarellenességről, tehát ennek így megalapozottsága sincs. Csak mert szomszédaink politikája 1920 óta pont a magyarellenességről szól a megszállt területeinken, azelőtt pedig a magyarellenes áskálódásról szólt, hogy megkaparinthassák országrészeinket.
Miért ne említeném? Azt engedjük el, mert nem illik a revizionista retorikába?
Volt itt egy kérdés a napokban, hogy milyen az élet a külföldhöz ragadt régi magyar városokoban.
Már ott is leírtam, hogy alíg van nagyobb település, ahol a magyarok akár csak pariban lennének a létszámukat illetően. Keress rá a wikipédián Kassára, Lőcsére, Eperjesre, Nagyváradra, Aradra, Temesvárra, Újvidékre, meg a többi nagyobb településre. Egy kezeden meg fogod tudni számolni, hogy három országban összesen hány 30 ezer főt meghaladó népességű város van, ami magyar többségű.
Hogy akarsz te ilyen etnikai viszonyok között népszavazást tartani, aminek az az eredménye hogy a területek hozzánk akarnának tartozni?
#29.: "A liberális nyugat miatt léteznek egyáltalán kisebbségi jogok"
Papíron? És mit tartanak be belőlük?
"Ha nem lennének a minket összekötő gazdasági és katonai szövetségek akkor pl szerbia és románia lazán betilthatná a magyar nyelv használatát és felsorakoztathatná a hadseregeit a határra hogy tegyetek ellene ha mertek. A jelenlegi a legjobb helyzet és a javuláshoz a átrgyalás vezet, nem a területszerzéssel való fenyegetés mert az csak háborút okoz."
A Bécsi Döntések idején is egy szövetségi rendszerben voltunk velük és akkor el is fogadták az igazságosabb, etnikai határokat mind szomszédaink, mind a nyugatiak.
Ma miért lennének olyan rugalmatlanok etéren, ha egyszer a határok eltűnéséről, átjárhatóságáról szövegelnek? A Nyugatnak talán nem mindegy, hogy a mostani 93030 km2-es helyett egy 172000 vagy éppen egy 325000 km2-es Magyarország lenne a tagja?
#34.: Sok helyen van még magyar többség, ne aggódj. A baj az emberek mentalitásával van.
Idézek egy hozzászólást innen:
"Menj el Párkányba, szlovák szót nem hallasz csak magyart. Hivatalosan is 70% de 90%-nak tűnik. Ehhez képest a boltokban minden csak szlovákul van. Amikor szóvá teszem a helyi magyarroknak, csak legyintenek, meg azzal jönnek, Esztergomban(!) sincs semmi szlovákul kiírva. És ezt a magyarok mondják! Úgyhogy szerintem teljesen reménytelen ez az egész, ezek már jó szlovákmagyarok, Orbán nyugodtan koccinthat az aktuális szlovák urasággal, nem zavarják egymás vizeit."
Na, itt a baj.
Mondj egyetlen EU-ban élő kisebbséget, vagy nemzetet, amit az EU elnyom.
Csak egyet.
"31 továbbra sem értjük, hogy a kettős magyar állampolgárok, miért nem jönnek haza, hogy biztonságban, bőségben és magyarságukat mindnennap megélve"
Akkor már nem reszkettek a 23 millió román bevándorlótól mint 2004-ben?
38as, 2004 lassan 20 éve volt. Ma 2023at irunk. Azóta lehetőségük van testvéreinknek hazajönni és velünk együtt élni. Kárdem én, miért nem jönnek, ma 2023-ban haza és nem élnek itt biztonságban?!
kelt 2023 március 15-én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!