Honnan jött az az ötlet hogy Amerika a világ csendőre vagy mi ?
Ez egy nagy hülyeség nem?
Dirigáljon a saját népének nyugodtan de ne másnak.
Értem én ehhez nem értek de ez mit jelent gyakorlatban?
Milyen szerepet tölt be ezzel?
[ma 16:33]: "Értem én ehhez nem értek de ez mit jelent gyakorlatban?"
- Sok nemzetközi konfliktusba avatkoznak be.
"Milyen szerepet tölt be ezzel?"
- Hálátlant. Csak egyetlen példa: az egész világ felrója nekik, hogy megtámadták Irakot. Noha akkor már Huszein ellen ENSZ határozatok voltak, mindenki tudta, hogy irtja a saját népét, és mindenki óriási problémának is tartotta, de valahogy nem nagyon sikerült feloldani azt a nemzetközi jogi alapvetést, hogy Irak szuverén ország, ergo a népirtása belügy. (Most túlzok, de leegyszerűsítve ez történt.) És akkor az USA meglépte, amire már mindenki várt, aztán mindenki kritizálta őket érte. (Megjegyzem, teljesen jogosan, valóban hazudott a Bush-kormányzat az iraki tömegpusztító fegyverekről.)
Na szóval, hogy milyen szerep: hálátlan, ismét mondom, baromira. Legyél a legerősebb, tartsd fenn a domináns helyzetedet, nyomjál veszett sok pénzt a fegyverkezésbe, ha az egész világ tudja, hogy valakit valahogy le kéne rendezni, akkor a te dolgod, persze utólag téged fikáz érte mindenki.
Most is mindenki tudja, hogy amit Putyin tesz, az nem oké. Kína is tudja, de csinálni nem fog semmit. India dettó. USA a csendőr, USA csináljon, USA-t szidjuk érte.
Onnan, hogy a szovjetunió összeomlása után és még kína megerősödése előtt az egyetlen szuperhatalom volt a bolygón, így természetes módon rá hárult ez a szerep.
Ha a szovjetek nyerték volna meg a hidegháborút, most ők lennének a világ csendőrei.
Oda fészkelte be magát a háttérhatalom (kazár maffia, nemzetközi pénzoligarchia, ki hogy nevezi), és onnan próbálja ráerőltetni az akaratát mindenkire ill. minden országra. Ez nem mindig sikerül, pl. Törökország nem akar a csicskájuk lenni, ezért meg is kínálták őket egy nem annyira kicsi földrengéssel pár hete. (Arról persze kussol a nyugati média, hogy válaszul az új-zélandi Napier városát tették a földdel egyenlővé.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!