Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Más is úgy tudja, hogy Ukrajna...

Más is úgy tudja, hogy Ukrajna azért kakaskodott az oroszokkal, mert az USA bepalizta? Elhitette velük, hogy ők is élhetnének olyan jól kb. mint egy német?

Figyelt kérdés

Amikor kitört a háború, azokban a napokban, beszélgettem egy ukránnal WoW-on. Azt mondta meg fogják ölni Putyint, mert visszatartja őket a fejlődéstől mesterségesen, pedig ők is élhetnének magas színvonalon, Európai színvonalon.

Azóta amúgy nem nagyon láttam a palit, azt tudom róla, hogy besorozták, sőt már alig várta hogy mehessen "huszárnak", talán azóta már nem is él... ki tudja.

De amúgy ez pont az USA propagandája volt Ukrajnának. Ha lett volna egy kis eszük az ukránoknak (de nem volt), nem dőltek volna be ennek. Itt van a mi példánk is, mi is pont olyan szarul élünk mint az ukránok, mert itt sokkal magasabbak az árak. Kicsit magasabbak a bérek mint Ukrajnában, de az életszínvonal nem számottevően jobb, pedig EU-s ország vagyunk. Ebből látszik mennyire hazug propaganda ez az egész.

Tényleg elhitték az ukránok, ha kiprovokálnak egy háborút Oroszország ellen, akkor majd ők is úgy élhetnek kb. mint egy német, francia, holland?

2023. márc. 8. 18:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%
Ki provokált ki mit? :D
2023. márc. 8. 18:50
 2/14 anonim ***** válasza:
71%
Én azt tudtam, hogy Sztálin kiéheztette őket a '30-as években és több millióan haltak éhen. Ez feltehetően nem tette szorosabbá a testvérbarátságot.
2023. márc. 8. 18:50
 3/14 anonim ***** válasza:
41%

Kiprovokálták a háborút. Pont oda tették az országukat a guruló orosz tankok útjába és a szegények már nem tudtak kitérni. A szemetek.

Jó hír viszont, hogy az agydaganattól nem kell félned.

2023. márc. 8. 19:00
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem hazudok, ezt valóban pontosan így történt. Pont ezt mondta (többek között).

Amikor megtudta, hogy magyar vagyok, tapasztalatból beszélek, nem mondott rá semmit. Valamilyen szinten még az ukránok is lenéznek minket, nem tartanak igazi európai nemzetnek, persze a lenézés érzése kölcsönös.

2023. márc. 8. 19:09
 5/14 anonim ***** válasza:
45%
Igen. Ukrajna egy gazdasági, társadalmi katasztrófa 1991-től, tehát fennállása óta. Magyarországi életszínvonal sem fejlődött a 70-es évek vége óta, pedig volt egy rendszerváltásnak csúfolt átmenet és egy EU-s csatlakozás. Ebből én is arra következtetek, hogy sajnos fölöslegesen pattogtak. A maguk szintjén, de lehetne béke. Különben sem élhet az egész világ svájci életszínvonalon. Gondolj bele 8 milliárd ember szorozva svájci életszínvonal, hogy az mekkora ökológiai lábnyom.
2023. márc. 8. 19:27
 6/14 Jeffrey Spender ***** válasza:
82%
Eddig abszolút nem foglalkoztak évtizedekig Ukrajnával, a kutyát sem érdekelte a létük / nemlétük, azonban egy varázsütésre 2014 óta hirtelen gyorsított eljárásban akarják csatlakoztatni az EU-ba és a NATO-ba.
2023. márc. 8. 19:44
 7/14 Jeffrey Spender ***** válasza:
78%
Ukrajnát teleszórták atom, víz, hőerőművekkel, turbinagyárakkal, egyéb nehézipari gyárakkal, meg tették globális gabona exportőrré, és az, hogy 30 év alatt nem tudtak élni vele, azonban másoknak nagyon is vonzó ez ...
2023. márc. 8. 20:15
 8/14 anonim ***** válasza:
73%
Amúgy élhet egy ukrán nyugat európai életszínvonalon. Aki tehette az már lelépett onnan 2014 előtt is.
2023. márc. 8. 20:41
 9/14 anonim ***** válasza:
60%

Szomorú olvasni hogy ilyen helyzetben valakivel még beszélsz, majd sok ideje nem látod és tanakodsz hogy elhunyt, megszökött, él-e még...

Szerintem ott elég sok civil inkább békében akart élni még ha szegényen is, mint hogy ez a beavatkozás meg háború legyen. Gondolom az usa vastagon benne van. Nem hiszem hogy az ukránoknak beleszólásuk lett volna, ellenzék be lett tiltva, a kormányuk lepaktált az usával, majd a civilek feje felett döntött. Aki nemtetszését kifejezi az oroszbarát, aztán jobb esetben jól szájbaverik vagy kikötik egy oszlophoz letolt nadrággal télen.

2023. márc. 8. 22:46
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Ember Ukrajna tele van gázal, olajal már ki termelésre be is ruháztak nagyob cégek oda erre le rohant ökett oroszország.Ahol sok az olaj mindig ez van az egész arra megy ki hogy, ukránok rosszul éljenek de adjanak olcson olajat,gázt meg ha tölük vesszik az oroszoknak hatalmas bevétel elmaradás.
2023. márc. 8. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!