"tudtad, hogy amúgy ezért van háború, mert ez nem tetszett putyinnak? bocs de ez baromság amit beszélsz."
Az csak egy kifogás volt, ill. részok. A valódi ok inkább az ásványi anyagok megszerzése volt.
A NATO csatlakozás pont azért lett égető kérdés, mert Oroszország megtámadta Ukrajnát, tehát ha addig még csak játszottak is a gondolattal, így már mindenképpen szeretnék. Ahogy Finnország és Svédország is eddig nem csatlakozott, bár talán kicsit játszott a gondolattal, az ukrán háború miatt nagy lépésre szánták el magukat.
"bőven államcsődben van, és 1-2 hónapja is arról volt hír hogy az élelmiszert 2-3x annyiért adták el az embereknek és az árrést zsebrevágták. a múltkor is arról volt szó h amerikai nem tudom kik mentek, mert a szállított fegyverek egy része "eltűnik" és valahogy feltűnik máshol..."
Gondolom, ezt valami Putyin-sajtóban olvastad.
"meg a nagy agresszót elszenvedett országnak valahogy van arra kapacitása hogy turul szobrokat vagdosson le."
Tény, hogy korábban se volt valami csúcs a kisebbségi politikájuk, de akkor amikor ég a házad, és a szomszédod ahelyett, hogy segítene, kárörvendve énekelgeti táncikálva, hogy "úgy kellett, úgy kellett, káposztába hús kellett... hihihiiii!", netán még benzint is locsol a házadra, és véletlenül átkóborol a tyúkja, ne csodálkozzon, ha úgy belerúgsz, hogy a tyúk kinyiffan.
Szerintem Orbán egy kiba-szott nagy lehetőséget hagyott ki a megbékélésre, amikor nem nyújtott segítő kezet, és ha nem is lett volna megbékélés, így mindenképpen olajat öntött a tűzre, és rosszabb lesz, mint volt, akárhogy is alakul a háború kimenetele.
"amikor beléptünk is sokat, sokáig kellett tennünk."
Ezt magyarázom én is. Ha nekünk is sokat kellett tennünk, képzeld el, hogy nekik mennyit kellene tenniük! Hol mondtam, hogy egyik napról a másikra bent lennének?! Velünk szemben is hosszas egyeztetések voltak, aztán hatalmas listák, hogy min kell változtatni, pedig akkoriban nagyon akarták a belépésünket, és nagyra értékeltek minket mert még nem felejtették el többek között azt, hogy mekkora részünk volt a vasfüggöny lebontásában. Szóval ez a rengeteg tárgyalás, feltétel kitűzése, ellenőrzés, stb. velük szemben se lenne másként.
ja persze, kifogás.
nato tagság: játszottak a gondolattal, most már szeretnék, ez mi?
most vagy akar tag lenni vagy nem. nem sakk klub ez.
régóta játszanak a gondolattal igen:
https://www.youtube.com/watch?v=y6bYx7jPDSs&ab_channel=euron..
2014ben már ezt propagandálta putyin
2020ban meg a nato:
"Gondolom, ezt valami Putyin-sajtóban olvastad." erre ezt tudtad csak reagálni? erről írtak, beszéltek jobbról balról, amerikából, még az euronews is lehozta. vagy akkor a euronews is orosz propaganda?
meg kb januárban ezért cserélte le a fél vezérkart z, mert annyira megbízhatók, ja nem. akarom mondani annyira korruptak.
a kisebbségi politikájukról: az áldozat szerep nem jogosít fel semmire. ilyen cselekedetekkel akar eu és nato tag lenni? egy ilyen kisebbségellenes ultranacionalista nemzettel hiába a lehetőség, ezek kár vitázni.
az utsó bejegyzésedre meg annyit hogy csúnya dolog másokat hitegetni, értem ezt az eu és nato tagságokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!