Ha Magyarország egy részét megszállná ellenséges haderő, és a béketárgyalásokon az lenne az alku tárgya, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről lemondunk, beleegyeznél?
Trianont vissza, de hadd vigyék a 10% cigány lakosságú magyar területet.
Ügyesek vagytok, gratulálok.
Erdélyben már 1910-ben is román többség volt, nem is beszélve a többi elcsatolt területtől, ahol a magyarok mérő kisebbségben voltak.
De hadd vigyék a 90% magyar BAZ megyét, mert utáljátok az ottani romákat.
Szép magyarok vagyok.
Azok a románok nem itt éltek eleve, hanem a vlachok (oláhok, későbbi románok) a 12. századtól kezdtek el letelepedni Erdélyben. A Magyar Királyság befogadta őket. Egy befogadott nép vajon jogot formálhat a befogadó területére??
A szlovákok más kérdés: ők sem egész Felvidéken éltek, hanem a tatár és török népirtás után húzodtak délebbre, de amúgy ez lényegtelen is, egész Trianonig testvérnép voltak. A Trianon utáni propagandával kezdődött az ellenségességük irántunk (pedig a Habsburgok már előtte próbálták ellenünk fordítani őket, 1848-ban mégis vállt vállnak vetve harcoltunk együtt).
Nem én írtam, hogy feladnék bármilyen megyét a roma lakosság miatt. Sőt, habár fontosnak tartom az ő vonatkozásukban, hogy nyíltan lehessen beszélni és megoldásokat keresni bizinyos fontos etnikum specifikus társadalmi problémára, mégis azt képviselem, hogy Magyarország az itt élő romák otthona IS. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!