Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajna területének hány %-át...

Ukrajna területének hány %-át teszi ki pontosan a Putyin által elcsatolni kívánt 4 megye területe?

Figyelt kérdés

2023. febr. 27. 20:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
12%
Pici kis részét,nem is tudom mit akadnak fenn ezen annyira,ha csak ennyi kéne a békekötéshez.
2023. febr. 27. 20:57
 2/20 A kérdező kommentje:

Most számoltam ki.

18%

és elvileg mind a 4 megyében és Krímen is 90+% orosz kisebbség él.

2023. febr. 27. 21:00
 3/20 sadam87 ***** válasza:
89%

Igen, 18%. Meg ugye még ott van a Krím, amit a nemzetközi jog ellenében annektáltak az oroszok, azzal együtt 22,5%. Az olyan, mintha 20 900 km^2-t elcsatolnának Magyarországról. Az jó közelítéssle Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abauj-Zemplén megye területe... (És lakosságban is hasonló volna az arány, 20% körül, de azt nem számoltam ki pontosan.)

Az ukránok arányok a 2001-es népszámlásá szerint (ez van fenn wikipdeián):

- Luhanszk: 58,0%

- Donyeck: 56,9%

- Herszon: 82,0%

- Zaporizssaja: 70,8%

Szóval ezt a 90%+ orosz kisebbség arányt annyira nem sikerült eltalálni...

Szépen tolod a háborús bűnös oroszok propagandáját. Az mondjuk nem merült fel benned, hogy az is elég volna a békekötéshez, ha Putyin befejezné a teljesen illegálisan indított, háborús bűnökkel teletűzdelt invázióját?

2023. febr. 27. 21:34
 4/20 A kérdező kommentje:
Korrekt válasz, nem tudok belekötni, bár 2001-es adat nem túl friss.
2023. febr. 27. 21:55
 5/20 anonim ***** válasza:
15%

sadam87

"Az mondjuk nem merült fel benned, hogy az is elég volna a békekötéshez, ha Putyin befejezné a teljesen illegálisan indított, háborús bűnökkel teletűzdelt invázióját?"

Azért a naivitás csimborasszója címért neked se kell messze menned.

Illegális háború, háborús bűn, ezek csak a nemzetközi ENSZ szabályok és törvények által szabályozott dolgok, amikről mindenki pontosan tudja, hogy kb. seggtörlésre is csak akkor jók, ha már elfogyott a budipapír.

Valamit tisztázzunk: a jog nem más, mint kikényszerített érdek.

Innentől kezdve csak annyira van érvénye, mint amennyi potenciálja van a mögötte álló erőszak-szervezetnek kikényszeríteni azt.

Könnyen belátható tehát, hogy legfeljebb fingpermetnyi kis országokat és konfliktusokat, hutu-tuszi b-szadodást meg hasonlókat lehet ezek alapján megregulázni, jó esetben, és őket is csak akkor, ha az ENSZ-t alkotó jelentősebb erejű államok(gyakorlatilag a Biztonsági Tanács) egyetértenek benne.

Egy nagyhatalom viszont gyakorlatilag azt csinál, amit csak akar.

A nemzetközi térben anarchia van.

Úgyhogy hagyjuk már ezt a bullshitet, hogy illegális háború, meg háborús bűnök.

Akkor illegális, és akkor háborús bűn, ha van egy erő, aki odamegy, és képes szétrúgni az agresszor s-ggét.

De nincs ilyen, mert az atomtól mindenki telesz-rja a gatyáját.

Úgyhogy bele kell nyugodni, hogy Putyin gyakorlatilag azt csinál, amit csak akar.

2023. febr. 27. 22:04
 6/20 sadam87 ***** válasza:
98%

Valóban, sajnos nem találtam fissebbet. Donyeckben és Luhanszkban nyilván nem is nagyon lesz kb. 10 évnél frissebb adat.

Tudod mit, nagyjából egyet értek. Csak egy dolgot mesélj már meg nekem. Akkor miért is ne kéne minden erőnkkel az ukránokat támogatnunk, és helyette ekézni őket, hogy miért nem kötnek Putyin feltételei szerint békét? Mert tudod ha véletlenül meg kapja a 4 megyét, nem fog megállni. (Krímnél sem állt meg. Donyeckénél és Luhanszknál sem állt meg.) Akkor mi is fogja megakadályozni, hogy később elfoglalja egész Ukrajnát? Aztán meg jöhet a következő ország. Ukrajnának tudod melyik országok a szomszédai...?

Vagy szerinted Hitlert is hagyhatták volna az amerikaiak például, hogy cisnáljon, amit akar?

"Úgyhogy bele kell nyugodni, hogy Putyin gyakorlatilag azt csinál, amit csak akar."

Hát szerencsére nagyon úgy tűnik, hogy azért nem így van. Különben nem harcolna még mindig annak a négy megyének az elfoglalásáért, amit állítólag fél éve annektált...

2023. febr. 27. 22:17
 7/20 A kérdező kommentje:
Viszont azt is tegyük hozzá hogy Ukrajna nem NATO tag, ebből kifolyólag egyik országnak sincs kötelezettsége Ukrajna támogatására, önkényesen teszi ezt az EU, illetve Amerika parancsára, mert ugye amcsi érdekekkel van behálózva egész Ukrajna már a Szovjetúnió felbomlása óta. Illetve 1990ben a NATO és Oroszország aláírt egy egyezményt aminek az értelmében megígérték hogy egyik fél sem terjeszkedik tovább, de látjuk hogy a NATO azóta folyamatosan ezt csinálja. Erre jött rá hogy Ukrajna megszegte a Minszki egyezményt és gyakorlatilag 2014 óta bombázza az orosz kisebbségeket Donbassban és nyelvtörvényt vezettek be meg sok más formában diszkrimináltak minden kisebbséget. Többek között az efféle jogtiprások és jogállamisági hiányosság miatt nem lehettek EU vagy NATO tagok. Putyin többször figyelmeztetett hogy nem fogja hagyni hogy az orosz kisebbségek sérelmeket szenvedjenek el és a NATO terjeszkedését se fogja tűrni. Senki nem vette komolyan és most elindította ezt az "illegális" háborút. Igaz hogy barbár módszer, de bizonyos értelemben nem sok választást hagytak neki és úgy is lehet értelmezni hogy a Nyugat és azon belül is leginkább Amerika provokálta ki ezt a háborút és most emiatt haladunk szépen a világháború felé, ami teljesen értelmetlen és világos hogy Putyin magától nem fogja abbahagyni, szóval a béke érdekében 1 lehetőség maradt: Ukrajna le kell hogy mondjon arról a 4 megyéről és Krímről és béketárgyalásokat kell kezdeni. Ez lesz Ukrajna Trianonja és Zelenskyn múlik hogy mennyi ukrán hajlandó még feláldozni, de a vége úgyis ez lesz, ha csak a NATO be nem vonul, de akkor már tényleg az atom is szóba kerülhet, ami senkinek se jó.
2023. febr. 27. 22:32
 8/20 anonim ***** válasza:
0%

"Tudod mit, nagyjából egyet értek. Csak egy dolgot mesélj már meg nekem. Akkor miért is ne kéne minden erőnkkel az ukránokat támogatnunk, és helyette ekézni őket, hogy miért nem kötnek Putyin feltételei szerint békét?"

Te most szalmabábot püfölsz.

Merthogy egy szóval nem mondtam ilyet, hogy nem kéne.

Kéne, ennél sokkal jobban is, mint most.

Véleményem szerint már a 2014-es krími invázió után be kellett volna vonulnia kétoldalú USA-ukrán egyezmény alapján egy USA által vezetett nagyon komoly védelmi kontingensnek Ukrajna keleti részeire, illetve a Krím bejáratához.

Ha a nyugat képes lett volna már akkor ezt a realitást felismerni, amit leírtam, azaz hogy a nemzetközi jog egy sapka sz-rt nem ér, és az erősebb kutya b-szik, és ezt meglèpi, akkor ma béke lenne.

Csak a nyugati vezetők épp olyan naivak voltak, mint te, meg még sokan mások.

2023. febr. 27. 22:33
 9/20 2*Sü ***** válasza:
100%

#1 > Pici kis részét,nem is tudom mit akadnak fenn ezen annyira,ha csak ennyi kéne a békekötéshez.

[link]

Ez az orosz kecske az ukrán káposztának már a második sor „külső” levelét eszi (ami mint tudjuk a káposztának a pici kis része). Hogy nekünk itt a szomszéd káposztán van-e okunk aggódni, arról természetesen eltérhetnek a vélemények. Azért van az ő káposztájuk, meg a mi káposztánk között egy kerítés, igaz a kecske egyszer már oda nyilatkozott, hogy nem kellene az oda. Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy remélhetőleg nem eszik olyan forrón a káposztát. Viszont az, hogy ők ott az ukrán káposzta leveleinek a harmadik–negyedik–ötödik sorában miért „akadnak fenn” azon, hogy eszik a káposztának a „pici kis részét” annak azért világosnak kellene lennie.

2023. febr. 27. 22:43
 10/20 sadam87 ***** válasza:
85%

"önkényesen teszi ezt az EU"

Mármint önkéntesen.

"illetve Amerika parancsára"

Amerika nem parancsol az EU-nak.

"Illetve 1990ben a NATO és Oroszország aláírt egy egyezményt aminek az értelmében megígérték hogy egyik fél sem terjeszkedik tovább"

Nem írtak alá ilyet.

" de látjuk hogy a NATO azóta folyamatosan ezt csinálja."

Többek között így lettünk mi is a NATO tagjai. Szabad döntésnkkel. Vagy neked rokonszenvesebb volt a Varsói Szerződés?

"Erre jött rá hogy Ukrajna megszegte a Minszki egyezményt és gyakorlatilag 2014 óta bombázza az orosz kisebbségeket"

Nem. Erre jött Oroszország, aki megszállta a Krímet, majd felkelést robbantott ki Kelet-Ukrajnában, majd miután úgy tűnt, hogy az ukránok ezt leverik, akkor a reguláris haderejüket is bevetették ott is. Mindezt úgy, hogy az oroszok viszont aláírtak szerződést Ukrajna területének a sérthetetlenségéről. (Meg is erősítették, konkrétan Putyin személyesen.) A minszki egyezmény ezután jött, azt meg hogy ki és pontosan mikor szegte meg, nehéz megmondani, de valószínűleg legalább annyiszor az oroszok, mint az ukránok. És hogy mit művelnek az oroszok a megszállt területen az ukránokkal, arra tényleg nehéz szavakat találni...

"nyelvtörvényt vezettek be meg sok más formában diszkrimináltak minden kisebbséget."

A nyelvtörvény tényleg nem túl igazságos, én sem értek vele egyáltalán egyet. Még azt is megértem, hogy a kormányunk ez ellen nyomásgyakorlásra használja fel a NATO és EU csatlakozás lehetőségét. De ha egy országot megtámadnak, valamelyest megérthető (még ha nem is támogatandó) némi túlreagálás.

"Igaz hogy barbár módszer, de bizonyos értelemben nem sok választást hagytak neki"

Nem sok választást hagyatk neki????? Maximum ha úgy érted, hogy már annyira elborult a papanoiája és a megalomániája miatt, hogy nem képes máshogy gondolkodni. Te Hitlerrel és Sztálinnal is ilyen megértő vagy?

"Nyugat és azon belül is leginkább Amerika provokálta ki ezt a háborút"

Ezeket az orosz vagy a magyar propagandából szeded?

"szóval a béke érdekében 1 lehetőség maradt"

🤣🤣🤣🤣🤣

A béke érdekében le kell rohanni egy országot, ki kell robbantani az elmúlt 75 év legvéresebb európai háborúját, és népirtást kell rendezni ártatlan emberek között? Mi ez? A békeharc???? Gondolom a Szovjetnió is a béke érdekében verte le az '56-os magyar forradalmat.

(És egyébként ha már ennyire félted Oroszország biztonságát, azt pontosan hogy is fogja biztosítani, ha elfoglalnak négy ukrán megyét?)

"de a vége úgyis ez lesz"

Hát egyelőre nem igazán úgy tűnik. A dicső orosz hadsereg eléggé a várakozások alatt teljesít (ha csak a sikert nem az áldozatok számában méred).

Ha tényleg ez a véleményed, akkor te püfölsz szalmabábot. NYilván nem gondoltam komolyan, hogy Putyin majd szépen magába száll, megbánja bűneit és kivonul Ukrajnából. Nem fogja abbahagyni, ha csak erővel rá nem kényszerítik. Csak arra próbáltam rávilágítani az írásommal, hogy nem nagyon értem, egyesek miért pont az orosz propaganda szájíze szerint várják el a békét, és miért nem az agresszoron kérik ezt számon. (A nemzetközi jog meg nyilván nem fog semmit sem érni, mint ahogy eddig sem ért. Putyin szinte biztos, hogy soha nem állítják a háborús bűnei miatt bíróság elé. De ettől még talán érdemes megemlíteni, hogy amúgy az.)

"Véleményem szerint már a 2014-es krími invázió után be kellett volna vonulnia kétoldalú USA-ukrán egyezmény alapján egy USA által vezetett nagyon komoly védelmi kontingensnek Ukrajna keleti részeire, illetve a Krím bejáratához."

Az mondjuk azért adott volna egy jó nagy sanszot egy atomháborúra... De biztos én vagyok a naív.

-------

Amúgy ez már egy-az-egyben a politika rovatba való. Ha erről szeretnél vitatkozni, írj ki ott egy kérdést.

2023. febr. 27. 22:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!