Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Európa a következő években...

Európa a következő években elkezd jobban az USA-hoz kötődni gazdaságilag, katonailag?

Figyelt kérdés

A mostani kialakult helyzetre tekintettel, mivel az USA fogja adni a gázt Európának (bár ugye ez sem dőlt még el teljesen, függőben van ha jól tudom a kérdéskör), másrészt a keleti uralmaktól (Oroszország, Kína) való távolodás fogja megteremteni szerintem az USA-Európa összekapcsolódást a következő évtizedekben.

Mert Európa nem tud önmaga lenni, valakinek kell fognia a kezét úgymond.

Most az elmúlt években pedig úgy tűnt, hogy Kína lesz az új gazdasági nagy partnere Európának, meg úgy az USA-t meghaladó hatalom. Aztán jött a háború, és eltávolodtak a felek egymástól, nyugat és keletre. Most még éppen nincs kimondva semmi konkrétum, ezekben a hónapokban dől el minden.

Jól mondom?

Európa-USA összefonódás lesz? És ezáltal Magyarország sem marad ki akkor. Én annyira nem bánnám egyébként.

2023. febr. 7. 00:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Európa közeledett Kínához?

Ezt akkor is tudták, amikor külön vámot vetettek ki a Kínából érkező cuccokra?:D

2023. febr. 7. 00:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Semmi nem dől el a következő hónapokban. Kína egyre erősebb gazdaságban, diplomáciában és pénzügyekben. Nem lehet kiiktatni. Amikor visszaszerzi Tajvant, nem lehet majd úgy szankcionálni, mint Oroszországot, ez az EU végét is jelentené.
2023. febr. 7. 04:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Mivel katonai és gazdasági szövetségben vafyunk mit vártál?
2023. febr. 7. 05:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!