Mit szóltok az EU-s zöldek újabb indítványához, hogy betiltanák az EU-ban a növényvédőszereket és nem ásványi műtrágyákat?
Mit szóltok az EU-s zöldek újabb indítványához, hogy betiltanák az EU-ban a növényvédőszereket (növényorvosságok) és nem ásványi műtrágyákat?
Ez még szerintem rendben is lenne. Csak a következményekkel megint nem számolnak.
Mi lesz, ha éhezés lesz a következménye? Élelmiszer ár robbanás még csak azután jönne.
Mintha már eljátszották volna közvetetten az energiával is. Leszerelni az atomerőműveket, szénerőműveket, aztán csodálkoznak, hogy az energiaválság közepébe ülünk.
ezek sötétzöldek
egy zöld tudja, hogy az iparszerű növénytermesztéshez elengedhetetlenek a vegyszerek.
.
Ha be lenne tiltva minden szer, akkor kb minden 10-20. családnak földműveléssel kéne foglalkoznia, hogy ne pusztuljunk éhen.
"A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön" (indián közmondás)
A legismertebb példaként a DDT-t hoznám fel, hogy miért van értelme a zöldek indítványának.
Évtizedek óta betiltották, de még mindíg kimutatható.
De ugye nem is minden szer betiltásáról van szó, hanem azok visszaszorításáról, amik nem a természetben előforduló anyagok.
Másfelől nálunk pl komoly társadalmi probléma, hogy a kisebb falvak elnéptelenednek, mert mindenki csak zabálni szeret, de megtermelni amit megehet azt nem.
5, 6
második vagyok
"De ugye nem is minden szer betiltásáról van szó, hanem azok visszaszorításáról, amik nem a természetben előforduló anyagok."
Agrármérnök végzettségű vagyok, szüleim kertészek és kb vegyszermentesen termelünk sok zöldséget, gyümölcsöt.
Így gyakran csak a tizedét lehet megtermelni, vagy egyes esetekben az egész éves termést elviszik a betegségek.
Az iparszerű termelésnek kemikáliák nélkül azonnal vége lenne, de a háztáji is megszenvedné.
Nem ismerem az indítványt, a kérdésre reagáltam.
Nem lehetne, hogy akik ilyen elmeroggyant ötleteket találnak ki azok magukon mutassanak példát?
Pl ne adják be a gyerekeiknek semmilyen oltást, ne egyenek gyógyszereket soha,
ne használjanak a 100 évesnél újabb tisztítószereket, benzint, ne használjanak elektronikus eszközöket stb
Így elég hamar kihalnának az ilyenek.
.
A természetben előforduló dolgok nem mindig jók.
Vírusok, mérgek, paraziták elég csúnya dolgokra képesek az ember szervezetével...
Ja csak érdekességképpen a nikotin természetben (dohány növényben) előforduló vegyület, mégis betiltották a növényvédőszerként való felhasználását, mert sokan haltak bele abba, hogy bőrön keresztül felszívódó idegméreg.
.
De mivel természetes, biztos jobb, mint pl a bordóilé, amiből megihatnál egy decit, kb csak fosnál tőle egyet.
Azzal mindenki tisztában van, hogy van amit nem lehet kemikália nélkül termeszteni. Még a zöldek is.
De ez nem "betiltás", ami a cikkben van.
ötödik sor
"Arról, hogy betiltanák a műtrágyát, nincs szó"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!