Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Vajon ki robbantotta fel az...

Vajon ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?

Figyelt kérdés

Gyanús a csend, hallgatnak a nyugati titkoszszolgálatok

[link]

2023. febr. 1. 09:33
A kérdező szavazást indított:
USA
Lengyelország
Britek
Ukrajna
Oroszország
Greta Thunberg
Soros
Gyurcsány
Más, leírom kommentben.
Nem tudom.
37 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudhatjuk, és mi, ma élő emberek nem is fogjuk soha megtudni.

Majd párszáz év múlva, ha létezik még egyáltalán az emberi civilizáció, és már történelem lesz ez az egész, a gyerekeink már talán megtudhatják.

2023. febr. 1. 09:35
 2/14 anonim ***** válasza:
Az ember.
2023. febr. 1. 09:40
 3/14 anonim ***** válasza:
17%
Az amerikaiak, ukrán segítséggel.
2023. febr. 1. 09:42
 4/14 anonim ***** válasza:
35%

Az oroszok csináltak önrobbantást, mivel a vezeték eleve nem működött nem szállítottak rajta semmit, ezért kitalálták, hogy robbantást csinálnak, majd az amerikaiakra fogják, hátha így sikerül az EU országokat Amerika ellen fordítani, ha bedühödnek azért, hogy látszólag az USA robbantotta fel a csövet, ami hozzájuk megy.

Csakhogy ez a trükk nem jött be.

Mivel a cső nem működött, maguk leállították a szállítást az EU országok rajta, ezért a nyugatnak nem sok érdeke volt robbantani, az oroszoknak volt érdeke, hogy a hamiszászlós robbantással megpróbálják elérni, hogy újra szállíthassanak.

2023. febr. 1. 10:01
 5/14 A kérdező kommentje:
4: És 4 hónap alatt a legcsekélyebb bizonyítékot nem tudott ez ügyben felmutatni egy nyugati titkosszolgálat sem? Mikor az ilyen mérgezéses ügyeknél pontosan leírták, ki csinálta, honnan jött stb? Holott egy mérget becsempészni sokkal egyszerűbb, mint felrobbantani egy ekkora vezetéket.
2023. febr. 1. 10:06
 6/14 anonim ***** válasza:
28%

5: egy nagy ország meg tudja ezt csinálni, hogy ne legyen egyértelmű bizonyíték, ezért konkrét bizonyíték soha nem lesz valószínűleg, de ha azt nézed, hogy kinek állt érdekében, akkor ki lehet következtetni

A cső nem működött, a nyugat saját akartból levált róla, ezért nekik mindegy volt, viszont az oroszoknak nem volt mindegy, hogy leválnak-e róluk, ezért megpróbálkoztak egy ilyen kétségbeesett húzással, hátha el tudják így fordítani az EU-t ezzel Amerikától.

2023. febr. 1. 10:09
 7/14 anonim ***** válasza:
Bizonyítékok híján ez egy hitbéli, érzelemvezérelt kérdés, fölösleges ezen összeveszni szerintem. Mindegyiket le lehet vezetni logikusnak tűnő módon, hogy ki miért tehette.
2023. febr. 1. 10:11
 8/14 anonim ***** válasza:
61%

"A cső nem működött, a nyugat saját akartból levált róla, ezért nekik mindegy volt, viszont az oroszoknak nem volt mindegy, hogy leválnak-e róluk, ezért megpróbálkoztak egy ilyen kétségbeesett húzással, hátha el tudják így fordítani az EU-t ezzel Amerikától."

Éppenséggel a cső működött volna technikailag, már csak az engedélyezés volt hátra.

És emlékezzünk vissza, a németek akkoriban még nagyon vonakodtak attól, hogy komolyabban bevonódjanak a fegyverszállításokba, meg úgy egyáltalán, komolyabban beleálljanak az oroszokba.

Tehát lehetett USA érdek is, hogy ebből a vonakodásból kibillentsék a németeket azzal, hogy technikailag is tönkreteszik a vezetékeket.

Én úgy látom, hogy mindkét oldalnak megvolt rá az oka, hogy felrobbantsa a vezetéket.

2023. febr. 1. 10:18
 9/14 anonim ***** válasza:
85%

"Éppenséggel a cső működött volna technikailag, már csak az engedélyezés volt hátra."

Az engedélyezést már feburár 22-én leállították, és nem is volt szándék az engedélyezésre, ahogy a háború elvadult.

A robbanás szeptember 26-án következett be, vagy 7 hónappal az engedélyezés leállítása után, vagyis szó nincs arról, hogy már küszöbön állt az engedélyezés, amikor robbantottak.

7 hónapja le volt állítva a folyamat, és a háború alatt szóba sem jöhetett ilyen, és szeptemberben is világosan látszott, hogy a háborúnak nem lesz egyhamar vége, így az engedélyezés szóba sem jött.

2023. febr. 1. 10:22
 10/14 anonim ***** válasza:
Én voltam
2023. febr. 1. 10:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!