Ez az ENSZ-et hidegen hagyja?
Kárpátalján újra történtek magyar ellenes intézkedések!
Leszedették az iskolákról a magyar zászlókat. Ez nem lenne akkora baj, de mivel a magyar állam finanszírozza ezeket az iskolákat, az lenne a minimum, hogy ott lehessen a magyar zászló!
Na de utóbbi napokban több magyar iskola magyar vezetőit menesztették. Ez hátrányos megkülönböztetés
Azért váltják le mert magyar! A nemzeti hovatartozása miatt!
Ez nem érdekel senkit ?

Így hálálja meg Ukrajna a nekik nyújtott humanitárius segítséget...
"Magyarország több mint egymillió ukrán menekültet fogadott
Az orosz támadást követően Magyarország azonnal megnyitotta határait az ukrajnai menekültek előtt, és ezidáig több mint egymillió menekült érkezett hozzánk keleti szomszédunkból. Az ide érkező menekültek legnagyobb része ugyan nem maradt az országban, hanem továbbment Nyugat-Európa felé, de ez még így is komoly terhet rótt a magyar menekültügyi rendszerre. A magyar kormány és a segélyszervezetek igyekeztek minden támogatást megadni a menekülteknek. A Mandiner is cikket közölt arról, hogy amennyiben bárki támogatni szeretné a menekülteket, milyen lehetőségei vannak erre.
Magyarország pénzzel és humanitárius segélyekkel segít
A Magyar Közlönyben megjelent Orbán Viktor által jegyzett döntés szerint Magyarország összesen 3,5 milliárd forintos támogatást nyújtott Ukrajnának. A szöveg úgy fogalmaz, a kormány „egyetért azzal, hogy Magyarország a szolidaritás jegyében további támogatást biztosítson Ukrajnának”. A határozat értelmében a támogatást két célból, az ország belső menekültjeinek segítésére, a másodikat az infrastruktúra újjáépítésére küldik.
Varga Mihály pénzügyminiszter pedig szeptemberben közölte, hogy
Magyarország eddig több mint 28 milliárd forint támogatást adott Ukrajnának.
Magyarország emellett részt is vállal Ukrajna újjáépítésében. Az első magyar segítséggel épült óvoda el is készült.
Emellett a magyar segélyszervezetek, többek mellett az Ökumenikus Segélyszervezet segélyeket visz a szomszéd országba."

"Nem ismerem a sztorit, de valószínűleg nem azért menesztették őket, mert magyarok, hanem járatták a szájukat a hatalom ellen. Ha csak félig olyanok, mint a fideszes főnökeik, akkor én is kirúgtam volna őket."
Demokrácia védő baloldalit hallhattak!
"Azt meg végképp nem értem, hogy mi a francot keres Ukrajna állam területén a magyar zászló?"
Mindenkinek joga van zászlókat lobogtatnia, ha ez hozzá tartozik az identitásához (de akkor is ha nem).
Is eleve mi az hogy mit keres ott a magyar zászló?!
Az volt ott elöbb. Eleve ha nem ők fizetik a sulikat (már ha igaz a kérdező állitása, én nem vagyok ebben tájékozott) akkor minimum hogy meg türik azt a zászlót.

Nem vagyok baloldali. De amúgy ti nem rúgtátok ki az összes sztrájkoló tanárt. Most akkor demokrácia vagyunk vagy sem? Melyik hatalom tartja meg a vezető beosztásban azt, aki nem őt szolgálja?
Az volt ott előbb? Meddig megyünk vissza az időben? Mi előttünk is volt ott valaki, akkor neki van joga a területhez?

A régi dolgaik az ukránoknak valóban gusztsutalanok voltak, DE azért fontos megjegyezni, hogy sok orosz ajkú élt náluk, így pl a nyelvtörvény vagy egyéb diszkriminatív dolog főként miattuk volt, de persze a magyarokat se kedvelték. Csak hogy nem egy oldala van ennek a történetnek, azért írtam le ezt.
Viszont ami most megy az teljesen jogos. Orbán orosz párti és minden ukránoknak kedvező dolgot vétózgat, mi a f*szokat kellene csinálniuk? Nyílván utálni fognak minket, most már lehet évtizedekig a fidesz miatt, ez ennyi volt.
Most lehetett volna rendezni a problémáinkat sok támogatással és ha nem hátráltatjuk az eu-s segélyeket, azaz legalábbis jó esély lett volna rendezni, de a fidesz így döntött. Innentől kezdve brutálisan gyűlölni fognak minket, ami nyílván nem helyes, de teljesen érthető.
A nyugatnak rossz véleménye van rólunk a fideszes politika miatt, így tőlük sem várhatunk lépést, hiába nem fair amit a magyarokkal tesznek, a fideszt ezt intézte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!