Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA-ban a fehérek kereseik...

Az USA-ban a fehérek kereseik a feketék társaságát vagy szinte két párhuzamos társadalom létezik?

Figyelt kérdés
2023. jan. 14. 15:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
A fehér nők keresik a fekete férfiak társaságát, az biztos.
2023. jan. 14. 15:10
 2/12 anonim ***** válasza:
38%
Az első által írt esetet kivéve két párhuzamos társaság létezik. Mivel a négerek iszonyatosan rasszisták, ők nem keresik a fehérek társaságát, és ha egy fehér keresné az övéket, az nem ússza meg 8 napon túl gyógyuló sérülések nélkül. Munkahelyeken sem igazán találkoznak, mivel a négerek ha el is mennek dolgozni, szinte kizárólag olyan munkakörökbe, ahova semmilyen szakképesítés nem kell.
2023. jan. 14. 15:21
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

Vannak fehér környékek (vidék, külváros), fekete környékek (gettók) és kevert környékek (belvárosi területek). Van, ahol tényleg kinéznek ha fehér vagy, van ahol kinéznek ha fekete vagy, meg van ahol teljesen normális mindenféle ember.

Ugyanúgy, ahogy Magyarországon is pl. Budapest belvárosában elég kevert a társaság, vidéken meg a külvárosokban nagyon nagy többségben fehérek vannak, és vannak cigány falvak, ahol fehérek csak elvétve járnak. Csak az USA-ban nem fekete falvak vannak, hanem fekete gettók. És sokkal több olyan terület van, mint itthon Budapest belvárosa, ahol "kevertek" az emberek.

2023. jan. 14. 15:47
 4/12 anonim ***** válasza:
64%

a látszat ellenére két párhuzamos társadalom létezik. Az egyik a fehér(általában tanultabb)a másik a latin, illetve fekete társaság.(kevésbé tanultak)

Amerikában tagadják, hogy bárki is rasszista, de a valóság...pfff..

2023. jan. 14. 16:04
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

Nagyon ritkán keresik.

Az USA-ban a négerek kb úgy élnek mint itt a cigányok, külön kerületben, városrészben. Néger negyedek sokkal lepukkantabbak, ha él ott fehér az vagy drogos vagy hajléktalan vagy prostituált. Mostanában viszont egyre több igényes fekete lakórész jelenik meg ahová a fekete középosztály megy. Ezek nagyon ritkán közösködnek a csóró fektékkel, rendszerint fehérek társaságát keresik.

Mind a fehér mind a fekete erősen rasszista, ezt a feketék jobban kimutatják, a fehérek kevésbé. New Yorkban amikor kórházban voltam feltűnt hogy a váróban a fehérek inkább egy másik fehér mellé ülnek le, még a feketék inkább másik fekete mellé.

Az első jó nagy butaságot irt, mivel az amerikai randi statiszták szerint a feketék a leginkább elutasított rassz, a legkedveltebb női típus az ázsiai nő, a legkedveltebb férfi típus a fehér férfi. Az Amerikában élő ázsiai nők elsöprő többsége kizárólag fehér pasit keres magának, amikor New Yorkban laktam mindenhol ezt láttam. A középosztálybéli fekete férfiak kedvelik a fehér nőket, ennek a viszonzása már sokkal ritkább és főleg a fiataloknál fordul elő inkább lázadásból. 30+ életkorú fekete férfi fehér nő párost nem is nagyon láttam, az viszont gyakori hogy éjszakai klubbokban fekete-fehér egyéjszakás kaland, de ebből alig lesz kapcsolat.

Ha fekete költözik fehér környékre azt nagyon ki fogják nézni, ez fordítva is igy van ha fehér megy a feketékhez. Ez a régi gyarmatiság nagyon jelen van még az USA-ban, az etnikai ellentétek is.

A kinti tapasztalatom szerint azok a feketék és fehérek keresik egymás társaságát akik öngyűlölőek. Természetesen ez mindkét oldalon egy kisebbség. A fekete öngyűlölő hisz a fehér felsőbbrendűségben, a feketék gyarmati elnyomását gyakran relativizálja, a feketéket hibáztatja, ezek a négerek kivétel nélkül republikánusok. A másik oldalt van a fehér öngyűlölő aki a rabszolgaság, gyarmatiság témát nem tudta feldolgozni és egyfajta kompenzációként keresi a feketéket. De ezek a faji dolgok nagyon jelen vannak még.

2023. jan. 14. 16:43
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Én nem amerikai vagyok, de nagyon dögös néger nők is vannak. 24F
2023. jan. 14. 17:53
 7/12 anonim ***** válasza:
Sokkal kevésbé mint amennyire mutatják, de azt nem lehet mondani, hogy egyáltalán nem.
2023. jan. 14. 18:18
 8/12 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező! Azt javaslom, hogy ha egy távoli ország társadalmáról szeretnél érdeklődni, akkor azt a kérdést ne egy magyar oldalon tedd fel, mivel elég valószínűtlen, hogy az itt jelenlévő válaszolók közül bárki is járt már Amerikában, hogy tisztában legyen a képpel (de még ha járt is, nem biztos hogy egy látogatásból nagy következtetéseket lehet leszűrni), arra meg még kisebb az esély hogy az adott országból valaki válaszoljon itt magyarul. Innen Magyarországról erre választ csak a média által kialakított kép alapján tudnak adni, ami sok esetben elég távol állhat a valóságtól.

A Quora-t ajánlanám erre (ami tulajonképpen a gyakorikérdések nemzetközi megfelelője ha úgy tetszik), ott számtalan kérdés van a fekete-fehér kapcsolatokról az USA-ban és ott hétköznapi amerikai felhasználók válaszolnak, amelyek szerintem megbízhatóbbak ebben a témában, mint a kurucinfón nevelkedett, Amerikában sohasem járt magyar gyk-sok.

Én most kiváncsiságból rákerestem arra, hogy "do black Americans get along with white Americans?", az első két válasz ami velem szembe jött:

"Generally speaking, yes. At least in my experience. Obviously not all the time. But not all black Americans get along with other black Americans and not all white Americans get along with other white Americans, so.

But, I mean, on a daily basis, I have no trouble interacting with black Americans. I don’t think they have trouble interacting with me (or, at least, I’ve never gotten that impression).

It’s not like every time I go to the damn gym it becomes some huge racial thing. It’s a gym. Nobody cares. You’re there in an attempt to not let your fatassery get the best of you, not to pontificate on the state of race relations."

"Usually, yes. Despite what media says, when you go outside, you will see the vast majority of black and white people get along just fine in the US. You see them helping eachother, speaking with one another politely, and many times you see couples with one white and one black person in them.

I have had conversations with black people before, just like I would with any other person. I've had a few black friends, and we got along well.

Sometimes there are hateful people, on both sides, but the majority of us get along fine."

Persze, lehet lenne olyan amerikai aki nem így gondolná, de azért sokatmondó, hogy mennyire szögegyenest mást mondanak itt egy magyar oldalon (ahol konkrétan már párhuzamos társadalomról beszélnek, sőt már azt pedzegetik, hogy ha Amerikában hozzászólsz egy feketéhez akkor nagy eséllyel lelő) mint a Quora-n amerikai válaszolók (aki valaki arról is beszámolt, hogy voltak már fekete barátai az életében, ami kicsit ellentmond az itteni válaszokkal).

2023. jan. 14. 18:28
 9/12 anonim ***** válasza:
59%

8# Hali, én laktam kint abból írtam a tapasztalataimat. A Quora nem hiszem hogy reprezentatív lenne, gyakorlatilag inkább a városi balos réteg kommentelget oda csak úgy mint a redditre. Ha a gyakori politika rovata is a magyar társadalmat tükrözné már elég régóta az ellenzéknek kellett volna nyerni 2/3-okkal mert itt a 90% éjjel nappal Orbánt szidja, aztán ha kimész a való életbe főleg vidékre kicsit más világot látsz. Ezért csalókák ezek az oldalak.

A Quora-an az ilyen interracial kérdésekhez értelemszerűen azok kommentelgetnek akiknek bejön a téma, azok akiknek érdektelen az interracial nem fognak erre rákeresni. A másik réteg aki még rákereshet a rasszista fajvédők de ők már valószínűleg bannolva vannak az ő kommentjeiket nem látod. Akiknek bejön a téma, azok jellemzően egy elfogadó közeges városi buborékban élnek, ahol a környezete azt gondolja amit ő.

De megsúgom vannak az USA-ban olyan bárok ahol ki van rakva hogy feketék nem mehetnek be, vagy fehérek nem mehetnek be, ezek a mai napig léteznek. A fehérek és feketék túlnyomó többsége külön városrészekben él, egymással mondjuk a sulin/munkahelyen kívül ritkán érintkeznek. New Yorkba is volt a zsidó negyed, az olasz negyed, a kínai negyed stb stb. Amit az amcsi filmekbe látsz hogy együtt él mindenki, meg nagy elfogadás van, ez egy mese, egy idealizált világ amivel az amerikai média próbál sugallani egy alig létező képet, belföldre és külföldre egyaránt. A valóságban hatalmas etnikai ellentétek vannak, ez a faji kérdés mindennapos beszédtéma, sokkal jobban mint itt nálunk a cigányokkal kapcsolatban. Csak nézd meg a BLM kapcsán is mennyi elrejtett faji indulat szabadult fel. A valóság teljesen más mint amit a Qoura-n irnak vagy amit a filmekbe látsz.

És nem csak faji indulatok vannak, ott vannak még a politikai ellentétek ez a republikánus vs demokrata amit Trump kezdett el igazán felkorbácsolni. Az USA-ban van egy laza összekötő kapocs az amerikaiság, de ez egy nagyon vékony identitás. Sokkal erősebb identitásképző hogy melyik rasszba vagy, lehetsz mondjuk WASP (White Anglo Saxon Protestant), lehetsz ír, vagy német, vagy zsidó, olasz, vagy fekete vagy latino azon belül kubai, mexikói stb stb. Ezeknek külön negyedeik vannak, sőt kapcsolódhatnak hozzá bűnszervezetek pl mexikói maffia, zsidó maffia, ír maffia, olasz maffia stb. Én Nyugat Európába sokkal nagyobb integrációt láttam, az USA-t egy lábasban forró vízhez tudnám hasonlítani ahol forrnak bent az indulatok a politikusok meg erővel tartják lent a fedőt hogy ki ne fusson. Persze sok értelemben Amerika egy nagyon jó hely, de ezek az ellentétek tényleg léteznek és jobban léteznek mint Európában.

2023. jan. 14. 20:04
 10/12 anonim ***** válasza:
64%
#8: A Quora nem mérvadó. Tipikusan elvakult libsik írogatnak oda, aki pedig nem pc véleményt fogalmaz meg, azt törlik, tiltják.
2023. jan. 14. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!