Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha az USA Afganisztánhoz...

Ha az USA Afganisztánhoz hasonlóan magukra hagyná az ukránokat, azzal az oroszok kezére juttatná Ukrajnát?

Figyelt kérdés

A jelenlegi demokratikusan megválasztott ukrán vezetés csak úgy tud hatalmon maradni a háború vége után, ha folyamatosan NATO katonák állomásoznak Ukrajnában. Hasonlóan, mint Afganisztánban, a tálibokat csak az ott állomásozó amerikai katonák folyamatos jelenléte tartotta vissza.

Szerintem az USA ott követte el a hibát, hogy nem tette NATO tagországgá Afganisztánt. Ezért erőltetik Ukrajna NATO tagságát, hogy hasonló ne történhessen meg újra.

2022. dec. 31. 13:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
ki az a proli pityu?
2022. dec. 31. 21:06
 12/17 anonim ***** válasza:
11-es, az elvonatkoztatás képességét még gyakorold...
2022. dec. 31. 22:12
 13/17 anonim ***** válasza:
12: ?
2022. dec. 31. 23:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Prolipityuzós, értem mit akartál mondani, de kicsit sok hűhó semmiért. Putyin nem azért mondogatja II. vh-s párhuzamot, mert bármiféle realitása lenne, hogy újra 1941 lesz, hanem mert ezzel próbálja a háború mellé állítani az orosz népet.

Nagyjából olyan, mint amikor Orbánék azt mondták 2006-ban a Gyurcsányellenes tüntetéseken, hogy a magyar nép 50 év után újra a szabadságáért harcol. Nem sok párhuzamot lehet húzni Gyurcsány Ferenc és Gerő Ernő között, de 56 hasonlóan erős kollektív emlék Magyarországnak, mint a 2. vh az oroszoknak. A politikusok meg szeretnek erre játszani.

Szóval Proli Pityu ide, meg oda, ha az orosz vezérkar gondolkodása a realitás talaján mozogna, építhettek volna egy erős, gazdag országot a temérdek nyersanyagukból, de ők még mindig szuperhatalom akarnak lenni, és diktálni. Szóval kapják be...

2022. dec. 31. 23:48
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
14-es, mint mondtam nem velem kell vitatkoznod, ha nem értesz egyet. Ez az orosz kormány álláspontja, és eszerint járnak el. Az elemzésed irreleváns.
2023. jan. 1. 03:20
 16/17 anonim ***** válasza:

"Az elemzésed irreleváns."

Halló, nem irrelevánsabb, mint a tiéd! Te is elemeztél, nem csak én. Egy fél A4-es oldalon osztottad az észt, hogy hogyan gondolkodnak az orosz vezetésben. Ezek ugyanolyan feltételezések, mint az enyémek.

Igen: az orosz nép legerősebb, legmegrendítőbb, és egyben legdicsőbb emlékezete a második világháború, ez igaz. Az is igaz, hogy Putyin a kommunikációjában párhuzamba állítja a mostani helyzetet a világháborúval. Eddig voltak a tények.

Aztán jön a te feltételezésed, miszerint Putyin attól tart, hogy megint megtámadják, mint 1941-ben. Mint mondtam, ez egy feltételezés, amit én nem osztok. Szerintem egyszerűen azért ez a narratívája, mert ezzel könnyebben tudja megszólítani az orosz népet, és egy pozitív képzettel legitimálni a háborút.

2023. jan. 1. 09:22
 17/17 anonim ***** válasza:
15! Gondolom az orosz kormány arra sem számított, hogy az ukránok komoly ellenállást fognak tanúsítani, ahogy arra sem, hogy a nyugati nagyhatalmak felsorakoznak mellettük, ahogy arra sem, hogy ezek a nyugati hatalmak szigorúan meghagyták az ukriknak: NEM TÁMADHATTOK OROSZ TERÜLLETRE, NEM SZÁLLHATTOK MEG SEMMIT! pont azért nem, hogy ne támasszák alá Putyinék mítoszát, így az átlag orosz csak azt érzi, hogy nem fenyegeti senki katonailag a hazáját, és az életét, cserébe rosszabbul él, és mindenki őket utálja, mert pont azzá váltak "náci megszálló" amiknek pont az ellenkezője akarnak lenni.
2023. jan. 1. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!