Ha az USA Afganisztánhoz hasonlóan magukra hagyná az ukránokat, azzal az oroszok kezére juttatná Ukrajnát?
A jelenlegi demokratikusan megválasztott ukrán vezetés csak úgy tud hatalmon maradni a háború vége után, ha folyamatosan NATO katonák állomásoznak Ukrajnában. Hasonlóan, mint Afganisztánban, a tálibokat csak az ott állomásozó amerikai katonák folyamatos jelenléte tartotta vissza.
Szerintem az USA ott követte el a hibát, hogy nem tette NATO tagországgá Afganisztánt. Ezért erőltetik Ukrajna NATO tagságát, hogy hasonló ne történhessen meg újra.
Prolipityuzós, értem mit akartál mondani, de kicsit sok hűhó semmiért. Putyin nem azért mondogatja II. vh-s párhuzamot, mert bármiféle realitása lenne, hogy újra 1941 lesz, hanem mert ezzel próbálja a háború mellé állítani az orosz népet.
Nagyjából olyan, mint amikor Orbánék azt mondták 2006-ban a Gyurcsányellenes tüntetéseken, hogy a magyar nép 50 év után újra a szabadságáért harcol. Nem sok párhuzamot lehet húzni Gyurcsány Ferenc és Gerő Ernő között, de 56 hasonlóan erős kollektív emlék Magyarországnak, mint a 2. vh az oroszoknak. A politikusok meg szeretnek erre játszani.
Szóval Proli Pityu ide, meg oda, ha az orosz vezérkar gondolkodása a realitás talaján mozogna, építhettek volna egy erős, gazdag országot a temérdek nyersanyagukból, de ők még mindig szuperhatalom akarnak lenni, és diktálni. Szóval kapják be...
"Az elemzésed irreleváns."
Halló, nem irrelevánsabb, mint a tiéd! Te is elemeztél, nem csak én. Egy fél A4-es oldalon osztottad az észt, hogy hogyan gondolkodnak az orosz vezetésben. Ezek ugyanolyan feltételezések, mint az enyémek.
Igen: az orosz nép legerősebb, legmegrendítőbb, és egyben legdicsőbb emlékezete a második világháború, ez igaz. Az is igaz, hogy Putyin a kommunikációjában párhuzamba állítja a mostani helyzetet a világháborúval. Eddig voltak a tények.
Aztán jön a te feltételezésed, miszerint Putyin attól tart, hogy megint megtámadják, mint 1941-ben. Mint mondtam, ez egy feltételezés, amit én nem osztok. Szerintem egyszerűen azért ez a narratívája, mert ezzel könnyebben tudja megszólítani az orosz népet, és egy pozitív képzettel legitimálni a háborút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!