Mért gondolják a németekről azt, hogy szabálykövetők, fegyelmezettek és precízek?
Sok embertől hallom ezeket a dogmákat, természetesen bármiféle alátámasztás, vagy megalapozottság nélkül.
A cikk leírja, hogy a német tűzoltóságot fel kellett szerelni testkamerákkal, mert gyakran a tűzijátékot fegyverként használják az emberek ellenük Szilveszter éjjel.
„Wir müssen leider vermehrt feststellen, dass Feuerwerk als Waffe gegen uns eingesetzt wird“, so Landesbrandleiter Karsten Homrighausen.
A német precizitásnak sincs semmi megalapozottsága, van egy jó hírnevük, ami talán a 70-es évekből származik, de egyáltalán nem igaz rájuk, hogy precízek lennének.
A cikk leírja, hogy a modernizált, német gyártású Puma tankok a legmodernebb tanksorozat, a próbán azonban 18 tankból 18 megbízhatatlannak bizonyult. Elektromos hibák, kábelégések, toronyproblémák, stb.
A szövetségi kormány 100 milliárd Euróval támogatta meg a Bundeswehr fejlesztését, szemmel láthatólag hiábavalóan.
Ezek és ehhez hasonló példák tucatjai bizonyítják, hogy a németek egyáltalán nem precízek és nem is szabálykövetőek. Miért áll fenn róluk ez a tévhit még mindig?
Azért, mert régen tényleg igaz volt rájuk ez általánosságban.
Én dolgoztam német tulajdonú mérnökirodán.
A munkájukat tekintve, csak precíznek tűntek, csak egy álarc volt.Sokat kellett utánuk dolgozni, mert rosszul csinálták,nem figyeltek.
Az irodában,konyhában meg elég igénytelenség uralkodott.
3.
A ruszkikról van még elterjedve ez, hogy a gépeik kötelezően böhöm nagyok és alig működnek. Ukik tudnának mesélni.
A magyarokról mi a sztereotípia amúgy? A "rendes" sztereotípia a mai korból, szóval nem a bőgatyás betyáros, ami 100 éve volt a karakter része.
Sok sztereotípia amúgy igaz! Legnagyobb kisebbségünk...?
"Patika körülmények közt a német logika a legerősebb a világon"
Ja, ezért engedtek be másfél millió arabot 2015-ben?Ráadásul parlamenti felhatalmazás (hol a jogállam?) nélkül.
Az a döntés minden volt, csak racionalitás, realitás nem.
Annyiszor hallottam már, hogy a magyar nők a legszebbek a világon, de soha egyszer sem hallottam semmi olyat, ami ezt bizonyítaná is.
Viszont azt tudjuk jól, hogy a magyarok még kisember szintén is eléggé szeretik a fekete munkát.
7.
Mondjuk az nem igazán "német" döntés volt, hanem egy Németországban élő német - elsősorban vallási - közösségé. Merkel mama meg, mint egykori Stasi-tag, leszarja a logikát, teszi amit mondanak neki. Sajnos Orbán, Macron, Biden, Putyin és a többiek is, mindenki a maga szerepét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!