Ha ki kéne költöznöd az USÁ-ba vagy Japánba, melyiket választanád és miért?
Ha muszaj mindenfélekeppen akkor Usa.
Japán szimpatikus meg egzotikus,de túlnépesedett.Plusz a kultúra idegen számomra.
Az usa azért mégis jobban elfogadható ebből a szempontból.
Viszont ott is olyan helyre mennék ahol nem túlzsúfolt.
Mit jelent az, hogy kéne? Ha például Európából valamilyen katasztrófa miatt menekülni kellene?
Mindegy is, ha muszájból kellene menni, ha nem, akkor az USA. Azért, mert az USA-ban élnek rokonaim, angolul tudok kommunikálni amennyire az legalább szükséges a mindennapokban és a munkához, nagyobb ország és ezért nagyobb, fizetőképesebb a piaca is.
De a teljes képhez tartozik, hogy az USA-ban is megvannak a helyi gondok, ugyanúgy vannak problémái az embereknek a kormánnyal (a korábbiakkal és a jelenlegivel), az adózással, a rendszerrel. A saját problémáidat is magaddal viszed, bárhová mész. Ami gond, hogy nagyon nehéz tartósan, hivatalosan letelepedni és a szociális háló sem olyan, mint Európában.
Japánban még nem voltam (ha tehetem, odalátogatok legalább egyszer), de arra az országra is igazak ezek, ott is van egy másik rendszer, ott is nehéz a kezdet és én legalábbis csak pár szót tudok japánul és senkim nem él ott. Nem az a tipikus magyar kivándorlási cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!