Ha ki kéne költöznöd az USÁ-ba vagy Japánba, melyiket választanád és miért?
#10 Úgy tudom a japánok azért nem szabadulhatnak meg az írásrendszerüktől, amiért a francia nyelv sem térhet át fonetikus írásra: Túl sok lenne az azonos alakú szó, és ha mindent rómadzsi-val vagy hiraganával írnának írásban nehezebb lenne megfejteni, hogy mit is írtak le.
Franciául is pl. a víz az "eau", a csont meg "os" mindkettőt úgy kell kiejteni, hogy "o", csak írásban derül ki, hogy melyikről van szó.
Munkám miatt pár hónapot éltem mind a 2 országban.
JAPÁN: Felejtsd el! Addig persze király, amíg egy nemzetközi cégnél vagy, angol nyelvi környezetben, céges háttérrel. De ha ennek vége, akkor neked is. A nyelvismeret nélkül gyakorlatilag semmit nem tudsz intézni.
És nem érdekel az, amit itt a gyakorin kamuznak, hogy fél év alatt, anime nézésből megtanult japánul.
USA: Túl sok a bűnöző színes.
Én Ausztráliába mennék. Vagy esetleg az USA olyan részére, mint Montana állam. Rokon sokáig csábított Máltára, de ott is annyi migiri lett, hogy már ők is elköltöztek. :(
Japán mindenképp...de a nagy vágyam Liechtenstein...na oda bejutni állandó bejelentővel az maga a Kánaán..(hadd ne írjam le miért, utána lehet nézni)
Verhetetlen a jólét, nyugalom, tisztaság, nincs bűnözés, és nem látni más rasszt.
Japán idegengyűlölő, az USA meg befogadó ország, fehérekkel meg pláne. Az USA-ban továbbá angolul beszélnek, ami szintén nyilvánvaló előny.
Nem vagyok oda az USA fegyvermániájáért és vadkapitalizmusáért, a közel nulla szociális hálóért, a szinte teljesen magán EÜ-ért, stb. De a japán dögölj bele a munkádba, illetve tekintélyelvű társadalom legalább ennyire nem tetszik. Választanom kellene a kettő közül, akkor mindenképp az USA-t választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!