Aki abban a hitben ringatja magát, hogy ukrajna győzhet annak van valami baj a toronyban? Öszintén ti mit éreztek?
Figyu, én Február 24.-én, amikor reggel olvastam a híreket, szinte biztosra vettem, hogy az oroszok pár napon belül már Kijevben vacsoráznak. Szerintem mindenki ezen az állásponton volt.
Azóta viszont kiderült, hogy az orosz hadsereg nagyon súlyos rendszerszintű problémával rendelkezik, amelyeket egy háború alatt nem lehet orvosolni. Ezzel szemben az ukrán hadsereg az elmúlt 8 év alatt óriási fejlődésen ment keresztül, a hadvezetésből teljesen kigyomlálták a korábban óriási mértékeket ütő korrupciót, és a teljes nyugati világ hírszerzése elérhető számukra, a fegyveres támogatásról nem is beszélve.
Egyébként én elsősorban az Institute for the Study of Wart, a Perun youtube-csatornát, illetve az Associated Presst követem háború ügyben. Mindhárom kiváló minőségű és elfogulatlan módon elemzi a háború folyamát. Az ISW egy katonai elemző think tank, a világ egyik legszínvonalasabbika, Perun egy ausztrál katonai hírszerző aki egyszerű, laikusok számára is érthető módon foglalja össze a háború leckéit, az Associated Press pedig az újságírók számára az aranystandard, messze a legobjektívabb, legtényszerűbb hírügynöksége.
Eddig mikyen jel utal arra hogy az oroszok nyernek?
Minden létező szempontból leszerepeltek fél év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!