Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A franciák mit gondolnak a...

A franciák mit gondolnak a románokról? Szeretik őket?

Figyelt kérdés

2022. nov. 15. 13:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
Ahogy Franciaországból az arabok lassan kiszorítják a franciákat, biztos egyre több francia úgy gondolja, hogy "Nem is olyan rossz hely ez a Románia". Nem kizárt, hogy oda fognak menekülni élni a fehér franciák az elkövetkezendő évtizedekben.
2022. nov. 15. 13:44
 2/12 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem igen, azt hiszik, hogy a románok is a latin kultúrához köthetők, szövetségesek is voltak, hasonló a kultúrájuk, szeretnek más országokat elnyomni, területeket szerezni. A nyelvük is hasonlóan visszataszító, a románok sok francia szót vettek át szándékosan a nyelvreformjukkor.
2022. nov. 15. 14:04
 3/12 hollófernyiges ***** válasza:
95%
Inkább lenézik őket (mint ahogy mindenki mást is).
2022. nov. 15. 14:12
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

Bocsánat, az első rész "off-topic", de meg szeretném említeni.

#2: "azt hiszik"? :D

De hisz a románok valóban a "latin kultúrához" (ahogy írod) tartoznak: rengeteg rómait küldtek oda, hogy védjék a Római Birodalmat, és végül ők ott le is telepedtek, keveredtek az akkori ott élőkkel.. a román ugyanúgy újlatin nyelv, mint a francia vagy az olasz, spanyol, portugál, stb., csak sok szláv hatás érte később (lsd. területi elhelyezkedés). Úgyhogy nem "azt hiszik", maximum tudják, már amelyik francia tudja.

Kérdező, a franciáknak átlagban nincs bajuk a románokkal, szerintem a fent említettek miatt is érzik magukat közelebbinek egymáshoz. Ráadásul rengeteg román beszél franciául, ami nyilván plusz pont számukra. Én legalábbis eddig csak pozitív hozzáállást tapasztaltam franciák és románok között.

2022. nov. 15. 14:18
 5/12 anonim ***** válasza:
76%
A románokat sehol sem szeretik Európában, sok a betörés, autópálya parkolós rablás/lopás amiket román bandák követnek el, főleg Francia, Spanyol és Angliában, na meg a sok cigány is, akiket több riportban csak románként és nem román cigányként említenek.
2022. nov. 15. 14:22
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

Tapasztaltam annak idején a párizsi reptéren.

Mi már EU-tagok volunk, a románok még nem.

Külön volt EU-állampolgároknak és "egyéb" ablak.

A románokat simán engedték. Mosoly, pecsét, mehet.

Én odaértem az ablakhoz. 10 percembe telt, amíg elmagyaráztam, hogy EU-s állampolgár vagyok, ezért álltam ebbe a sorba, s nem kell vízum.

Morcosan rányomta a pecsétet.

2022. nov. 15. 14:38
 7/12 anonim ***** válasza:
92%

Rengeteg román orvos van Franciaországban, akiknek hihetetlen kedvezményeket adtak letelepülésükkor. (Főleg a falvakban és a kisebb városokban, ahol orvoshiány volt és van.)

A bandákba verődött "nomád" románokat viszont utálják, mert szinte maffia-szerűen űzik a zsebtolvajlást, prostitúciót és más ilyen "foglalkozást".

Tele vannak velük a börtönök.

2022. nov. 15. 14:41
 8/12 anonim ***** válasza:
43%

A román szóra nyugaton a nagy szoknyás, kalapos tolvajok jutnak eszükbe.

Annyira latinok, hogy 1860-ig cirill betűket használtak. 😂

2022. nov. 15. 14:53
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

#8: Persze... Indokold is akkor, éltél Franciaországban például? Tapasztaltad? Már írtuk többen, hogy alapjában véve nincs velük bajuk, sőt, de nyilván a román bűnözők más tészta.

Az írásmód pedig lényegtelen a nyelv tekintetében, a nyelv nem egyenlő az írásmódjával. És még direkt írtam is, hogy nagyban érte szláv hatás (nyelvileg és kulturálisan is), talán onnan a cirill betűs írás, ha egy kicsit gondolkozol. Ja és olyan nincs, hogy "latinok", a latin az egy nyelv, nem emberek...

2022. nov. 15. 14:58
 10/12 anonim ***** válasza:
36%
A román latin nyelv többnyire, de a románok kulturálisan nem latinok. Bár vannak olyan elméletek, hogy Olaszországból vándoroltak ki. De azért nagy a civilizációs szakadék...
2022. nov. 15. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!