Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A jelenlegi oroszok által...

A jelenlegi oroszok által elfoglalt területeken az orosz vagy az ukrán lakosság van többségben?

Figyelt kérdés

2022. nov. 12. 19:26
 1/3 anonim ***** válasza:
75%

Mit értünk orosz vagy ukrán lakosság alatt... Az orosz definició szerint azok akik általában oroszul beszélnek mind oroszok, az ukrán szerint azok saját bevallásuk szerint akik ukránnak vallják magukat ukránok... Na most e szerint médkét fél saját magára mondja hogy az övéi vannak ott. Mindkét oldalról rengetegen menekültek el, de ez valószínűleg nem mindenhol változtatta meg az arányt, hiszen pl Ukraja felé menekülnia a korán megszállt területekről nem lehetett, így sok olyan maradni kénszerült aki nem kedveli az oroszokat. A betelepítések pedig nem sokat változtattak.

Talán krím ahol ma egyértelmű orosz többség van, a többi régióban még minndig áll a háború előtti állapot.

Én a Khersoni felvételek alapján azt láttam hogy ott a tömeg mind a megszállás alatt, mind az egyes csapatok bevonulásánál az ukránok oldalán jóval nagyobb számban jelent meg, ha ezt reprezentatívnak tekintjük, akkor valszínűleg az idén megszállt területek is hasonlóak lehetnek...

Na persze ezzel szemben áll az oroszok szavazása, amit vagy elhisz valaki, vagy nem, de aszerint meg 99%-ban orosz midnenki.

2022. nov. 12. 20:37
 2/3 anonim ***** válasza:
59%
Egyértelmű, hogy ukrán, hiába is akarja Putyin elhitetni az ellenkezőjét a világgal, a tények ellene beszélnek. Nem véletlen, hogy 2019-ben az ukrán választásnál Zelenszkij pont a most elfoglalt területeken kapta a legmagasabb arányban a szavazatokat. Már a kampánya alatt is folyamatosan hangoztatta, hogy az ukránoknak el kell szakadni az oroszoktól, és Nyugattal kell szövetkezniük. Nem véletlen, hogy pont az elcsatolt területeken kapta a legnagyobb arányban a szavazatokat.
2022. nov. 12. 21:08
 3/3 anonim ***** válasza:
66%
Egyedül a Krím területén, és egy-két kerületben a luhanszki és donyecki régió területén, bár megbízható adatok csak a legutóbbi 2001-es népszámlálásból vannak. A 2014-es orosz szervezésű krími cenzus, és népszavazás nem tekinthető hitelesnek. Azért tisztázzuk: az hogy kinek mi az anyanyelve, mi az etnikai identitása, és hogy támogatja-e a csatlakozást Oroszországhoz az három különböző dolog. Én kb. 2 éve ismertem meg egy srácot Kharkivból aki itt dolgozik Budapesten. Neki orosz az anyanyelve, mesélte hogy Kharkivban általánosan az oroszt használja mindenki. Viszont amikor ebből feltételeztem, hogy ő etnikailag orosz azt nem vette jó néven, és nem tudta hova tenni. Mondta, hogy nem az egy dolog hogy orosz az anyanyelve de ő ukrán. A szülei, nagyszülei sem tekintették magukat orosznak. Tehát nem a nyelvi megoszlásból kell kiindulni mert a legtöbb oroszul anyanyelvű Ukrajnában egyáltalán nem tekinti magát orosznak, még meg is sértődnek rajta ha leoroszozod őket. Ebben a helyzetben pláne. Ha történetesen valakinek orosz az etnikai identitása, pedig még mindig nem jelenti azt hogy Oroszországhoz akar csatlakozni.
2022. nov. 12. 22:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!