Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrán állampolgárokat kaidnak...

Ukrán állampolgárokat kaidnak Magyarországról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az egyik lakásom kiadtam néhány ukrán magyar állampolgár férfiaknak!

Azt mondták Ukrajnát a háború elején magyar útlevéllel hagyták el! Volt a katonaság behívójuk is érvényben már akkor!

Azt olvastam most készíti az ukrán állam a listát azokról a férfiakról kik elhagyták Ukrajnát, kik elhagyták körözés alatt lesznek, és börtönt kapnak!

Kérdeztem a lakókat ezt hogyan akarják kivitelezni, azt mondták nem tudják!

Gondoltam úgy, hogy kiadja az adott ország az ukránokat Ukrajnának!

Magyarország és Ukrajna között van kiadatási egyezmény ha jól tudom! Ez azt jelenti, hogy ha ez a lista elkészül őket is kiadja a magyar hatóságok az ukránoknak? Azt mondják nem fogják kiadni őket mert magyar útlevéllel léptek ki Ukrajnából! De én ezt hülyeségnek tartom, mivel mindegy mivel hagysz el egy országot a lényeg hogy elhagytad, nem igaz?

Szóval ha ezt bevezetik Ukrajnában, őket is kiadják?

2022. okt. 27. 15:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Van annyi eszem, de egyelőre az EU belső határain átsuhanok személyivel is.

És ahogy az útlevelet sem hagytam az utolsó pillanatra, bízom benne, hogy felismerném a pillanatot amikor pucolni kell.

2022. okt. 28. 14:52
 12/14 anonim ***** válasza:

11.

Szerintem ha lezárják a határt mindegy mid van!

2022. okt. 28. 15:53
 13/14 anonim ***** válasza:

Nyilván. De ki zárja le a határokat és mivel?

[link]

Van 85 közúti schengeni átkelő, ahol csak egy országhatár táblát látsz. Ha elkezdik szervezni a lezárást annak kb órák alatt híre megy. Hozzám a legközelebbi határátkelő 1 óra autóút.

Meg egyébként is kinőttem a harcimarci korból..

2022. okt. 28. 16:20
 14/14 anonim ***** válasza:

13.

A koronavírus alatt is meg tudták oldani ha jól tudom

2022. okt. 28. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!