Egy felmérés szerint az oroszok 80,6 százaléka bízik putyinban.Mit szolnak ehhez a liberálisok?
Putyin hasonlít Orbánra abban, hogy pont azok támogatják, akiknek amúgy rossz :) Moszkvában és Szentpéterváron a legalacsonyabb a támogatottsága, míg a gyarmatokon (Dagesztán, Csecsenföld, stb.) magas. Iskolai végzettséggel fordítottan arányos a támogatottsága, mert azokat befolyásolja legjobban a propaganda, akiknek nincs igénye és lehetősége hogy alternatív hírforrásokból tájékozódjon.
A magam részéről tanulok angolul és fejlesztem a programozói tudásomat, hogy ha itt is ez lesz, le tudjak lépni a családommal nyugatra.
34#Majd akkor elmagyarázom.Mert az egyszerű összefüggesekben gyenge vagy.
Azt akarja mondani hogy a propaganda szerint Putyin már meg akart halni többször is,le akarják valtani(most éppen Szurovikin tábornok a jelölt a brit hirforrasok szerint),a nép lázad,Putyinnak hamarosan vége a brit hirszerzők szerint,vége az orosz hadseregnek,mindenkinek aki orosz meg egész Oroszországnak.Nincs lőszer,nincs ember,nincs ellátmány...stb.
Ennek ellenére mégsem akkora a gond ha 80% a tamogatottsága.
Szval túl van tolva a nyugati sajtó.Ezt akarta mondani.A nyugati sajtó nem tényeket közöl,hanem szurkol!!Hátha rajönnek páran.Habár kétlem.Mivel itt konzekvensen azt hisznek el az emberek kezdettől fogva,amit szeretnének.
Ennek ékes példája a minapi szenzációs cím:Nagy bajban az oroszok!!Elolvasva:
Azért vannak bajban, mert sokat rakétáznak,annak pedig ez a magyarázata- véli a cikk írója.
Nos ezen felröhögtem.Eszembe jutott ugyanis egy régebbi hír.Amiben azért voltak bajban az oroszok,mert nem raketáztak sokat.Tehat kifogytak!!:DD
#10 hypno:
ez qrvajó, Luxembourgban már melegedő pontokat nyitnak az oroszok. Luxemboungban +17 fok van jelenleg 😂😂
Bár a google előrejelzése szerint a héten lesz még 21 fok is. Sajnálom szegényeket.
#35, "A nyugati sajtó nem tényeket közöl,hanem szurkol!!"
Nem a nyugati, hanem nagyjából mindegyik. És? Ez lenne a nagy felfedezésetek? A kormánypárti sajtó olyanokat szajkóz, hogy egy "törpe vetett ki szankciókat egy óriásra". Ez a kijelentés tök egyszerűen ellenőrizhető: a négy legnagyobb EU-s gazdaság egyesével is nagyobb, mint az orosz. A teljes EU gazdasági összessége 12szerese az orosznak. Akkor ezek tények lennének?
Még egyszer: teljesen igazad van abban, hogy a sajtó nem tényeket közöl, de nevetséges, amikor ezt az állítást a "liberális" sajtóra szűkíted. A sajtóvisszhang olyasmi, mint a fingszag: mindenki csak a sajátját tudja elviselni, de valamiért mindenki piszokul felháborodik a másokén.
"Ennek ellenére mégsem akkora a gond ha 80% a tamogatottsága."
Néhány dolog, amiért agyfasz ez az egész téma:
Én az általatok fikázott "liberális sajtóban" olvasom nem is egyszer, hanem néhány hetente folyamatosan, hogy Putyin hatalma biztonságban van. Azért állok itt értetlenül, mert úgy érzem magam, mintha azt kérdezte volna a kérdező, hogy na, hogy érzem magam, hogy kiderült, hogy 2+2=4?
Amikor azt írják, hogy "bajban az oroszok, mert ágyúznak/nem ágyúznak", akkor általában harctéri állapotokról hangzik el egy vélemény. Ennek mi a f.sz köze van Putyin belföldi támogatottságához? Kb olyan, mintha azt mondanánk, hogy a magyar gazdaság bajban van, mert elszállt a Forint, erre rávágnák, hogy Magyarországon kétharmados támogatottsága van Orbánnak, tehát hazugság az egész. Két külön téma.
Elégedetten mutogattok egy olyan rendszer közvéleménykutatására, amelyik egy általa kiírt népnépszavazás reggelén már az eredményről beszél. Biztos vagyok benne, hogy Putyin hatalma stabil, abban is, hogy az emberek rohadt nagy százaléka támogatja, de azért szódával fogadnám az ottani felmérési eredményeket.
Még ha a felmérés korrekt is volt, és az emberek 80%-a tényleg Putyin pártján áll, az számotokra milyen tanulságot szolgáltat ez, amit annyira mások orra alá akartok dörgölni? Számomra ez annyit mond, hogy marha jól működik a propaganda, mi a ti hatalmas nagy megfejtésetek, amiért idejöttök röhögni?
Összességében pedig nagyon tetszik ez a szurkolás jelző, mert én pontosan ezt érzem rajtatok: Oroszországnak szurkoltok, miközben az ellentétes oldalon állunk, ha tetszik, ha nem. Az egész viselkedés arra emlékeztet, mint amikor nyugati fiatal lányok elutaznak a közel keletre csatlakozni az iszlám államhoz...
Orosz felmérés? xDDDD
Mint amikor felméri orbán hogy nálunk nincs infláció?
37#
Nem szeretnék kötekedő lenni,de te pontosan a sajtó módszereit alkalmaztad.Csak felhívnám egy apró részletecskére a figyelmed!
egy "törpe vetett ki szankciókat egy óriásra". Ez a kijelentés tök egyszerűen ellenőrizhető: a négy legnagyobb EU-s gazdaság egyesével is nagyobb, mint az orosz. A teljes EU gazdasági összessége 12szerese az orosznak. Akkor ezek tények lennének"
Majdnem jó is lett!!Viszont az egész tartalom jelentését változtattad meg rafinálran egyetlenegy szócska kihagyásával!!Zseniális!!De télleg!!Így kell ezt csinálni!!
Ezt hívják ferdítésnek.
(Ha véletlen volt, vagy nem tudtad,akkor sorry)
Azt mondta:Energetikai törpék vagyunk Oroszország mellett!!
(Csak tessék leellenőrizni)
Ezt az állítást nehéz lenne tagadni!!Akármilyen szemszögből csűröd a dolgokat!Ha szurkolsz ha nem,ha Orbán mondta, ha nem Ez tény!!
"Ha véletlen volt, vagy nem tudtad,akkor sorry"
Nincs meg a teljes beszéd, csak az újságok szalagcímeiből, illetve a köztv "hírek 1 percben" szlogenjeiből indultam ki, szóval ha ferdítettem, az semmiképpen sem szándékos. (Megjegyzés: jól esik, hogy nyitva hagytad ezt az opciót, nem csak az anyázás volt a célod, ritka építő pillanat a gyk-n, köszi érte)
Mindazonáltal még tökélesebb a példa. Orbán célja pontosan az volt, hogy a törpe és az óriás bizarr fordított viszonyának a képét elültesse a tudatalattikban, és ezzel az irracionális, bohóc EU képzetet erősítse.
Rohadt érdekes ez az egész tömegbefolyásolós kérdés. A múltkor magyaráztam el anyósomnak, hogy a gáz nincs is szankcionálva. Mert ugye csak arról beszélünk, hogy a szankciók miatt magas a gáz ára, meg hogy Európa tüdőn lőtte magát, és emiatt az a kép él sok ember fejében, hogy az EU bojkottálja a gázvásárlást, Putyin meg közben széttárt karral röhög rajtunk. Valójában meg energetikai szankció a szénimportot leszámítva egyáltalán nincs is érvényben, a gázról meg szó sem volt. Zseniális.
Szóval én nem szándékosan torzítottam a sajtó üzenetét, de a sajtó szándékosan játszik ezekkel a képekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!