Ki mit tippel, az amerikaiak mikor rongálják meg a Balkáni Áramlatot is?
Mert ugye kb. két éve dél felől is jön, vagyis mostmár csak onnan. Írja a cikkben az útvonalat hogy mely országokon keresztül jut el Magyarországig, nekem egyik sem tűnik Usa barátnak. Én csak azt látom lehetségesnek, hogy ukrán területről a Fekete-tenger alattit próbálják meg megrongálni, mint az Északi áramlatokat is, de ki tudja. Viszont azt az oroszok ellenőrzésük alatt tartják, jobban mint a Balti-tengeri csöveket, ezért nehezebb dolguk lesz. Azért kérdezem, mert ha nekik az az érdekük, hogy Európa ne vegyen orosz gázt, hanem amerikai palagázt, akkor azt teljesen meg kell akadályozni, nem pedig csak 60-70%ban. Nektek mi a véleményetek erről?
5: ez miért lenne az kérlek? Neked nem egyértelmű hogy ha nekik nem volt érdekükben hogy ide orosz gáz jöjjön akkor ők is a tettesek? Vagy az oroszok lőtték ki a saját vezetéküket? Mi okból? Hát akármikor elzárják ha úgydöntenek hogy elég volt... Vagy ahogy a cikkben írja, a Balkáni Áramlat ellen az Usa és az EU 15 évig küzdött hogy ne jöhessen létre. Akkor még nem is volt háború! Mi volt akkor az indíték hogy ne jöjjön létre?? És ez egy 444 cikk, nem olyan oldal hozta le amit orosz propagandának lehet titulálni. Amit pedig kérdeztem az nem történt meg de a történések tükrében elég komoly sanszot adok neki hogy bekövetkezhet.
Nekem pedig tudod mi a véleményem? Az hogy a putlerezés, propagandázás az mindenkinek csuklóból megy, de hogy objektíven, nem részrehajlóan kifejtsétek az IGAZSÁGOT vagy valami hasonlót az már kevésbé.
Az igazságot úgysem fogjuk soha megtudni.
Az oroszoknak két okból is érdeke a robbantás; egyfelől ha nem akarnak szállítani, akkor a robbantás abból a szempontból könnyebb, hogy úgy fizikai akadálya van a nem szállításnak, mintha csak szimplán elzárnák a gázt. Másrészt mondhatják azt, hogy az amerikaiak voltak, innentől pedig van ürügyük akár megtámadni is őket.
Ezzel nem azt mondom, hogy az oroszok csinálták, csak azt, hogy nem kizárható, bármelyik megtörténhetett, vagy csak szimplán tényleg baleset miatt durrant el a gázvezeték.
Amcsik miért robbantanák fel?:D megy egy háború, ami miatt ők nem is nagyon szívnak, alig kerül valamibe támogatni őket (19milliárd dollár az semmi nekik) és az egyik legnagyobb ellenségüket konkrétan alig csinálva valamit döntik romba vagy legalábbis okoznak hatalmas problémákat.
Ha ukrajna veszítene, akkor egy nagyon gyenge és teljesen elszigetelt oroszország maradna aki még kevesebb veszélyt jelent számukra (az atomot kivéve), ha pedig nyernek, akkor ott fog csücsülni az oroszok mellett egy nyugati szintű hadsereg akik harc edzettek, szívből utálják az oroszokat, hálásak az amcsiknak és az ország újáépítéséből meg egyéb üzletekből nagyot profitálhatnak.
Szerinted miért érné meg ezt nekik azzal kockáztatni, hogy felrobbantják a vezetéket? Mikor konkrétan semmit se kell tenniük és minden a kezükre játszik.
Jaj amúgy ne érts félre, szerintem az oroszoknak se volt ez érdekük:D nem tudom tényleg, hogy ki és miért okozhatta, de se a ruszkiknak és se az amcsiknak nem éri meg ez annyira.
Nem, az a buta indoklás nem működik, hogy így az amcsik adnak el gázt, mert így is úgy is ők fognak, nem fog mégegyszer az eu az oroszokra hagyatkozni, meg ez nem akkora pénz amúgy, ukrajna győzelmének és az oroszok gyengítésének sokkal jobb stratégiai értéke van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!