Elképzelhető,hogy az EU betiltja a húsevést vagy órási adókat vet ki rá?
Figyelt kérdés
Azok után, ahogy például az autóipart szabályozzák, simán kinézhető belőlük az ilyesmi.
Már az ilyen autóipari szabályozások is durva beavatkozások nem csak a piac,hanem maga a fogyasztónak az életébe is.A húsevés tiltása, korlátozása még inkább az lenne.
Amikor volt szájsebészeti műtétem, próbáltam vegán növényi sajtot, húsutánzatot, borzalmas ízük volt.
2022. okt. 16. 17:16
1/17 anonim válasza:
Szerintem képesek rá. Az biztos, hogy a műhús terjedésének érdekében mindent meg fognak tenni az állattenyésztők tönkretételére. Hiszen nagy biznisz.
2/17 anonim válasza:
Igen, de szerintem ez még odébb van még jó pár év.
3/17 A kérdező kommentje:
1#
Ha műhús alatt arra a borzalomra gondolsz,ami a szupermarketekben kapható, akkor igencsak silány lesz a gasztronómia.
De, ha klónozott húsra gondolsz, az már barátságosabb.
2022. okt. 16. 17:20
4/17 anonim válasza:
Nem, az EU egyik szent tehene a mezőgazdaság, abba nem mer lényegesebben belenyúlni. Ami viszont nagyon is elképzelhető, hogy valamilyen karbon adót tegyenek a húsra.
5/17 anonim válasza:
Hogy betiltja, az teljesen kizárt. Se komolyabb értelme lenne, se nem lenne kivitelezhető vagy betartatható, nem is beszélve az általános közfelháborodással, amivel egy ilyen intézkedés járna.
6/17 anonim válasza:
Szerintem nagy tökönrúgás lenne magának az EU-nak. Ez azt eredményezné, hogy az összes állati termék ára felmenne, mivel az emberek nagy része nem venné meg a drága húst, és a már nem termékeny baromfik és szarvasmarhák levágásából nem származna annyi profit, azt rátennék a tojásra, tejre. Ez azt is eredményezné, hogy kevesebb tejet, tojást vennének az emberek, ami miatt a gazdálkodók is kevesebb szarvasmarhát, és baromfit tartanának. Kevesebb takarmány fogyna, így kevesebb takarmányt is termelnének a mezőgazdászok. De azzal az alacsony minőségű földterülettel mi lesz utána, ha már takarmány növényeket nem termesztünk ott, más növényeknek meg alkalmatlan?
7/17 anonim válasza:
#6: Most is épp tökönrúgják magukat, miközben az USA nagyon jól jár vele, szóval ez nem ellenérv.
8/17 anonim válasza:
Egy ilyen intézkedéssel csak azt érnek el, mint anno az USA a szesztilalommal.
9/17 anonim válasza:
Az Eut kéne már betiltani végérvényesen.
10/17 anonim válasza:
Azt írjátok, szent tehén a mg, meg óriási felháborodás lenne.
De mondjuk 15 évvel ezelőtt képzeltétek volna, hogy a belsőégésű robbanómotorokat egy az egyben betiltják? Mert én nem!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!