Az eu visszavisz a már jól bevált "Középkorba" ?
Figyelt kérdés
"
Európa egyre több országában egyre több ember tér vissza egy régi, jól bevált fűtési formához: a tűzifával való fűtéshez
Visszatérünk a régi időkhöz, amikor az emberek nem fűtötték az egész házat
mondta egy brit tűzifa-nagykereskedő ügyvezető igazgatója."
2022. okt. 11. 15:21
1/7 anonim 

válasza:

Az élet örök körforgás. A nehéz idők erős embereket alkotnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket alkotnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
2/7 anonim 

válasza:

csak a hanyatló nyugat mi itt dőzsölünk
3/7 anonim 

válasza:

Ha nem lennénk az EU-ban, már az ókorban járna Magyarország.
4/7 Revolúcióbiológus 

válasza:

Nekem valami kimaradt, hogy a fatüzelést miért kell a középkorral azonosítani. Az USA-ban, Dél-Amerikában, Ázsiában százmilliók fűtenek fával vagy más biomasszával és nem tudok róla, hogy ott középkor lenne. Nyilván ha lomtalanításból guberált vaskályhával akar valaki fűteni az elég középkor, de azokban az osztrák, német meg svájci alpesi házakban amik előtt szépen fel van rakásolva a fa elég komoly több tízezer eurós gépészet található amire bármely magyar fűtésszerelő csorgatná a nyálát, mert a hazai háztartások gázos rendszerei lótúró kifinomultságúak azokhoz képest.
5/7 anonim 

válasza:

Orbán visz téged vissza, az ispánjaival együtt.
6/7 anonim 

válasza:

Hát... én úgy nőttem fel, hogy fával fűtöttünk. És én 93-as születésű vagoyk és Budapest agglomerációjában éltem, szóval nem valami szakadt sákfaluban ahol nincs közmű. Volt gázos fűtés is, de mivel sok fahulladék volt és a gáz uge pénzbe kerül, a már meglévő fa elégetése meg nem...
Dee nem éreztem magam középkorban. Igaz, vonzódom a fantasy-irodalomhoz, szóval lehet valójában mégis középkor volt..:D
7/7 anonim 

válasza:

Nemtudom hogy bizonyos anyaggal történő fűtés hogy állítható párhuzamba a gazdasági fejlettséggel, hiszen lehet egy adott Ország fejlett úgy is, hogy szénerőművet használ még ha környezetszennyező, de ha nagy mennyiségben áll rendelkezésre szén és sok energiát tud termelni vele, akkor ugyanazt a hatást lehet elérni mint egy atom vagy fúziós reaktorral, az más kérdés hogy a három közül a fúziós a legmodernebb legtisztább és a legtöbb energiát előállító a három közül, de mint írtam megfelelő mennyiségben ki lehet váltani ezt is, szóval nem az adott anyagok felhasználása dönti el a gazdasági fejlettséget hanem, hogy hogyan és mennyi energiát tudsz kinyerni gazdaságosan belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!