A déli határnál előálló migránsnyomást nem lehetne úgy kezeltetni, hogy a migránsok iránt érdeklődő államok indítsanak repülőgépeket oda, ahonnan a migránsok nem tudnak (pl.határakadályok létezése miatt) tovább haladni?
#2: szoktál az erdőkön keresztül menni, vagy csak a hivatalos átkelőhelyeken? Azt sem hiszed, hogy betörnek az elhagyott épületekbe és ott várnak az embercsempészekre? Gondolod, hogy a Hír TV riporterei elmennek Afganisztánba, Kongóba, hogy filmezzenek gyalogoló embereket, ráfogva arra, hogy Szerbiában gyalogolnak?
#5: annyira nem bolondok a migránsok, hogy fényes nappal gyalogoljanak a dróttal kerített országhatár felé! Vagy gondolod, hogy igen?
#8: Mo-ot azért érdekli, hogy Szerbia bekerüljön az EU-ba, mert akkor a migránsok Szerbia déli határán rekednének és nem az északin, a szomszédunkban.
#9: Mo. azért harcol az elmúlt években, hogy nem a szegénységet kell idehozni, hanem a segítséget kell oda vinni, ahol ez van. És nem mlenne embervándorlás a világban.
Hm..
És milyen lépést tett eddig Magyarország arra, hogy a probléma gyökere legyen kezelve?
A határvédelem ellenére is sokan átjutnak M.o-ra éppúgy, mint Szerbiába. (Az m5-ös egyik parkolójában legalább 15-20-at láttam pár hete.)
Csehek is azért szigotották az ellenőrzést a szlovák határon, mert -rajtunk keresztűl- sokan arra próbálnak Németországba jutni.
Ma már nem várják nyugaton sem plüs macikkal őket. Osztrákok, németek is védik a határokat.
A visszatoloncolás viszont több szempontból is nehezen megy.
#7 igen, tekintve hogy nehéz át motorozni a kerítésen. Csakhogy az az egész rész egy rohadt nagy fátlan síkság ahol kilométerekre ellátni, de valahogy semmi sem látszik...
Egyébként a kerítés az nem azért lett építve mert megvéd minket jól? Akkor most mégsem? Szerbiában hol gyülekeznek a migránsok? Miért nem láttam ott se azokat? Hát boszniában? És montenegróban? Ezeken a helyeken miért nem láttam sehol a nagy áradatot? 2019-ben sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!