A szerbek utálják a magyarokat vagy semleges az érzés?
a szerbek kemények, nem szarakodnak...példa rá a Neretva szoros. A nácik a mai napig megemlegetik a neretvai csatát.
A kérdés az, hogy a szerbek utálják-e a magyarokat?
Ez lehetséges, mert amióta kettőnél több
embercsoport él egymás közelében, azóta folyik a "gyanakvás"..
Ez kb a homo erectus óta követhető a betört koponyákból vélelmezve..azóta eltelt majd egymillió év, ez alatt némileg finomodott a kapcsolat
Nem bírom Vučić-ot, de azt elismerem, hogy Jugoszlávia felbomlása óta ő az első szerb elnök akinek célja a magyar-szerb megbékélés. Az első szerb elnök aki lerótta a kegyeletét a szabadkai emlékműnél ahol ártatlanokat mészároltak le és hatályon kívülre helyezte a vajdasági magyarok kollektív bűnösségéről szóló jogszabályt. Ellenben Szlovákiával, ahol még mindig érvényben van a Beneš-dekrétumok.
És elég sok közös gazdasági projekt is van Szerbiával. (Tudom, tudom, hogy most sokan korrupciót fognak kiáltanak, igen, igazatok van) És reménykedem benne, hogy ha végre mindkét országból eltűnnének a korrupt kormányok, ezek az együtt működések megmaradnak (mármint újak, korrupció mentesen).
Nincs nagyon saját tapasztalatom, csak láthatatlanban mondom, hogy a magyar kisebbséggel jelenleg a legjobban Szerbia bánik. Lehet aztán nem így van, de a többi ország kisebbségi politikáját nézve gondolnom ezt így.
Utolsó vagyok
Elnézést félre értelmeztem a kérdést. Mint átlag szerb az elmúlt években már nem táplál akkora haragott a magyarok iránt. Nyilván voltak atrocitások, de mióta Vučić van, szinte alig. Szóval ahogy az előző válaszomban írtam, ez a magyar-szerb megbékélés sokat segített a helyzeten, és igazából egy átlag szerb mindig jobban fogja utalni a horvátokat és albánokat, mint a magyarokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!