Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A szerbek utálják a magyarokat...

A szerbek utálják a magyarokat vagy semleges az érzés?

Figyelt kérdés
Javult a helyzet Orbán-Vucic jó kapcsolata óta?

2022. okt. 6. 17:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem javult, másképpen nem nagyon szavaznának Vicicra, aki minden fórumon azt hangsúlyozza, hogy Magyarország Szerbia legjobb barátja a térségben.
2022. okt. 6. 17:01
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Lehet hogy javult, viszont a szerbek nagyon fafejűek. Délszláv háborúban is mindenkit utáltak aki nem szerb, magyarokat is főleg.
2022. okt. 6. 17:07
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Voltam már Szerbiában többször is, kétféle véleménnyel találkoztam az akinek semlegesek a magyarok és aki kifejezetten kedveli őket. Egyébként sok pozitív élményem maradt Szerbiáról, nagyon barátságosak, vendégszeretőek, a konyha szerintem hasonló a magyarhoz. Horvátországban sokkal több negativ dologgal találkoztam.
2022. okt. 6. 17:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

a szerbek kemények, nem szarakodnak...példa rá a Neretva szoros. A nácik a mai napig megemlegetik a neretvai csatát.

A kérdés az, hogy a szerbek utálják-e a magyarokat?

Ez lehetséges, mert amióta kettőnél több

embercsoport él egymás közelében, azóta folyik a "gyanakvás"..

Ez kb a homo erectus óta követhető a betört koponyákból vélelmezve..azóta eltelt majd egymillió év, ez alatt némileg finomodott a kapcsolat

2022. okt. 6. 17:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szerbek és a magyarok kapcsolata semleges lenne ha időnként hivatalosan nem uszítanák egymásnak őket
2022. okt. 6. 18:02
 6/10 Revolúcióbiológus ***** válasza:
14%
Gyakorlatilag mi állomásoztattuk azokat a NATO bombázókat, amik lerombolták Belgrádot, csak hogy minket is bevegyenek. Először a görögöktől akartak bombázni az amerikaiak, akik akkor már NATO tagországok voltak, de ők megtagadták, mert baráti országnak tekintették a szerbeket (az ortodox kulturális kapcsolatok miatt). Szóval az első haverjuk nyilván Oroszország, a második a görögök, aztán a többi szláv nemzet - s csak ezek mögött jöhet Magyarország s Románia.
2022. okt. 6. 18:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Itt is ott is van mindenféle ember.
2022. okt. 6. 19:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem bírom Vučić-ot, de azt elismerem, hogy Jugoszlávia felbomlása óta ő az első szerb elnök akinek célja a magyar-szerb megbékélés. Az első szerb elnök aki lerótta a kegyeletét a szabadkai emlékműnél ahol ártatlanokat mészároltak le és hatályon kívülre helyezte a vajdasági magyarok kollektív bűnösségéről szóló jogszabályt. Ellenben Szlovákiával, ahol még mindig érvényben van a Beneš-dekrétumok.

És elég sok közös gazdasági projekt is van Szerbiával. (Tudom, tudom, hogy most sokan korrupciót fognak kiáltanak, igen, igazatok van) És reménykedem benne, hogy ha végre mindkét országból eltűnnének a korrupt kormányok, ezek az együtt működések megmaradnak (mármint újak, korrupció mentesen).

Nincs nagyon saját tapasztalatom, csak láthatatlanban mondom, hogy a magyar kisebbséggel jelenleg a legjobban Szerbia bánik. Lehet aztán nem így van, de a többi ország kisebbségi politikáját nézve gondolnom ezt így.

2022. okt. 7. 00:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok

Elnézést félre értelmeztem a kérdést. Mint átlag szerb az elmúlt években már nem táplál akkora haragott a magyarok iránt. Nyilván voltak atrocitások, de mióta Vučić van, szinte alig. Szóval ahogy az előző válaszomban írtam, ez a magyar-szerb megbékélés sokat segített a helyzeten, és igazából egy átlag szerb mindig jobban fogja utalni a horvátokat és albánokat, mint a magyarokat.

2022. okt. 7. 00:24
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jelenleg nagyobb az esély arra, hogy a magyarok jobban utálják a szerbeket, mint a szerbek a magyarokat.
2022. okt. 7. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!