Valóban nem ártanak a szankciók Oroszországnak, sőt még nagyobb a bevételük, mint azelőtt?
"ha az orosz gazdaság nehéz helyzetben van,hogy hogy van 40 millárd dollárjuk fejleszteni az iráni infrastrukturájukat?"
Az, hogy a gazdaságuk nehéz helyzetben van, az nem azt jelenti, hogy nincs egy vasuk sem - hát valamiből a háborút is finanszírozni tudják. A magyar gazdaság is nehéz helyzetben van, de ez nem jelenti azt, hogy nincs pénz beruházásokra, vagy nemzeti konzultációra, vagy a csok és a babaváró folytatására.
"A szankciók célja nem az, hogy ártsanak Oroszországnak (remélem), hanem inkább, hogy kikényszerítsék a háború befejezését."
Szerintem hosszú távon a reálisabb cél inkább az, hogy ne érje meg nekik háborúzni. Ilyen szankciótól még senki nem fejezett be háborút, de talán annyit el lehet vele érni, hogy a következőre már ne legyen kedve/ereje.
Nem kap már nyugat-Európa orosz gázt, már a vezeték is kampec.
Az orosz export 80 %-a nem NATO országba ment és megy is, mind a mai mapig, sőt, úgy tudom nőttek is ezek a számok, mivel felszabadult jelentős kapacitás.
Ha az EU-nak nem kell orosz energiahordozó, akkor eladják másnak.
Az a baj, hogy egy háborúban, ahol emberek halnak meg nem hosszú távú megoldásokban kellene gondolkodni, hanem gyors befejezésben és megegyezésben. Erre még csak kezdeményezés sincs. Egyik fél részéről sem.
Tudom, világszinten talán nem tétel, de úgy közben egy kontinens gazdaságát vágják haza hosszú távon.
Micsoda szerencse, hogy van ez a globális felmelegedés!
Remélem ritkán megy mínuszba a hőmérő ezen a télen.
Biztos én vagyok szűklátókörű, de ugye elzárogatják a csapokat, nem indítják be a vezetékeket, felrobbangatnak a tenger mélyén a csövek és az egésznek az a vége, hogy hopp nem jön orosz gáz.
Sebaj, az EU legyint, jön Norvég (lóf.szt adnak azok, nem gázt), Biden-pala, Algér meg a fene tudja.
Na most ez a sok oroszgáz-pótló beszállító eddig hol lapított? Az elmúlt évtizedekben nem kellett volna kicsit versenyeztetni a gázbeszállítást?
Kedves EU, csak kérdem.
(nem vagyok hülye, tudom mik a versenyfeltételek, de most mégiscsak hopp vannak alternatívák)
19
De, ez egy hatalmas hibája volt ez EUnak, hogy nem is nagyon törték magukat a kiváltáson. Kényelmes volt és olcsó, ennyi.
Nagyjából ez az 1 db előnye a háborúnak, hogy kicsit előremozdítja a zöldebb törekvéseket. Nem azonnal, de mindenképpen korábban, mint amiket kitűztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!