Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A feministáknak tetsző világga...

A feministáknak tetsző világgal ők maguk elégedettek lennének?

Figyelt kérdés

-Az útszán fütyülőknek 7nap fegyház.

-Minden munkahelyen elkülönített női és férfi rész, ezek sose találkozhatnak.

-A wage gap kiegyenlítésére 20% extra adó a férfiaknak.

-A nőkről való negatív beszéd, minden körülmények közt pénzbírságot von maga után. A férfiakról való negatív beszéd, természetesen nem von maga után büntetést.

-A nőknél való kezdeményezés mostantól zaklatásnak minősül.

-Bemondásra nemi erőszaknak minősül, minden amit a nők bejelentenek. És két év börtönt von maga után.

- A kapcsolatokból születő gyermek, mostantól automatikusan a nő tulajdona.

- A gyerektartás pedig a férfi fizetésének fel. Vagy ha nincs munkája, a mindenkori minimálbér fel. Hogy bejelentetlen munkával ne lehessen kijátszani a rendszert.

Nők ti szeretnétek egy ilyen világot?

Biztos nagyon tetszene ha, soha többet nem kapnátok egy darab bókot se. És senkinek eszébe se jutna kezdeményezni nálatok.

Tők menő büszke feministaként, a férfiakkal egyenlően, védett burokban egyedül lenni.

#egyenlőség #feminizmus #Védett tér #Burokban élni #Biztonságos magány
2022. szept. 29. 07:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%
#10 tehát szerinted nem rendszerszintű a probléma? Akkor miért keresnek a nők átlagosan 18%-kal kevesebbet? A probléma rendszerszintű. Ha nem az lenne, akkor a különbség nem ilyen hatalmas lenne.
2022. szept. 29. 10:08
 12/26 A kérdező kommentje:
11. A nők rendszer szinten nem álnak ki magukért eléggé. Elég nekik a 160ezres tanári fizetés. El kéne menni máshova és akkor mindjárt 240ről indulna. De nem nehogy versenyszférában keljen érvényesülni. Ott tenni kéne magukért, nem azt várni hogy majd más férfi megoldja helyettük.
2022. szept. 29. 11:36
 13/26 anonim ***** válasza:
91%

#12 aha, szóval a mostani tanár tüntetések helyett mondd már meg mit kellene csinálniuk? Amikor a kormány konkrétan elvette tőlük a valós sztrájk jogot?

“ El kéne menni máshova és akkor mindjárt 240ről indulna.”

És akkor ki fogja tanítani a kölykeidet? Ki fogja adagolni a gyógyszered a kórházban?

“ Ott tenni kéne magukért, nem azt várni hogy majd más férfi megoldja helyettük.”

Mert a feministák akik tenni akarnak ellene, azok férfiak, mi? Ennyi önellentmondást komolyan…

2022. szept. 29. 11:44
 14/26 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne aki csinálja akkor emelnének a béreken. Így hogy van így minek. Mondjon fel az összes tanár, akkor majd látszik hogy kellenek.
2022. szept. 29. 12:10
 15/26 anonim ***** válasza:
84%
#14 és addig miből éljenek zsenikém?
2022. szept. 29. 12:12
 16/26 anonim ***** válasza:
18%

#7: "és szerinted ez miért van? Mi vezetett ide? Miért vannak más munkakörben? Mert egy női programozót nem látnak ugyanolyan kompetensnek?"

Mérnök infóra jártam, nem sok lányt láttam. Biztosan csak a nemi sztereotípiák miatt.

2022. szept. 29. 14:41
 17/26 anonim ***** válasza:
60%

#9: "de ha ennyire megfigyelhető nemi különbség van, akkor lehet hogy a probléma rendszerszintű, és nem egyéni gyávaság okozza"

Valahogy a balosok mindig a rendszert okolják, azt akarják megváltoztatni, még jobban szabályozni. Mintha egyéni felelősség nem lenne.

2022. szept. 29. 14:41
 18/26 anonim ***** válasza:
60%
A nők nem, a feministák igen.
2022. szept. 29. 14:43
 19/26 anonim ***** válasza:
89%

#16 és szerinted miért? Mert nem bátorítják a nőket. 2018ban érettségiztem. Még emlékszem a fizika tanáromra. Gyakorlatilag lányokat nem is akart felszólítani. Gyenge felelet egyenlő volt a “csajos hármassal”. Ha valaki fizika faktra jelentkezett lányként, ment a szemforgatás. Minden lány nyuszifül volt. Ha egy lány rosszul válaszolt, leszőkenőzte. A fiúk meg pl Szabó úr. Szerinted? Elég korán kezdik az ilyen szexista sztereotípiák belenevelését az emberbe. Szerinted egy ilyen után ha csak nem extra elszánt egy lány, akkor jelentkezik mérnökire? Nekem megvolt a lehetőségem rá. De amikor pályát kellett választanom, mégis mást választottam, mert elég volt gimiben az alázás, csak azért mert lány vagyok. Nem akartam egyetemen is ezt hallgatni.

Egyéni felelősség nehéz kérdés, ha nemi sztereotípiák alapján nem kapnak egyenlő elbírálást és bérezést az emberek. Akkor lenne egyéni felelősség, ha ez csak néha fordulna elő.

2022. szept. 29. 14:54
 20/26 anonim ***** válasza:
22%
#19: Én is emlékszem a középiskolára, és rengeteg lány osztálytársam orvosi pályára ment. Mérnöknek senki. Lehet, hogy nem érdekli őket, nem?
2022. szept. 29. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!