Miért felháborító a világnak, hogy Putyin soroz a lakosságból ha mikor Zelenszkij sorozott nem volt baj?
egyébként igen, az eleje óta a 18-60 éves nem mehetett ki.
1-2 hónapja mehettek ki úgy külföldre, hogy letesznek kb 2 millió ft összeget kimehet 1-2 hétre vagy hónapra már nemtom, de vissza kell jönnie
ha nem jön vissza a pénzt az állam elveszi és hadi költekezésre forditja.
illetve gondolom ha késett volna ment volna a 15 év börtön.
a duma ugy tudom elfogadta a besorozást hogy szabályos náluk és mehet a dolog.
Z csak az eladott földet és érdekeket védeti a népével, a hazáját már rég lehúzta a budin.
Nem tudom mit játszák itt az eszüket.Minden orszagban az allampolgár kötelessege bevonulni,ha ezt az állam megköveteli.És mindenhol büntetes vár azokra,akik ezt a kötelességüket nem teljesítik,vagy megtagadják.
Ami meg a "borzasztó nagy" tüntetéseket illeti.
Öszesen 150 embert bírtak letartóztatni az egész országban!Ha most elfogadjuk azt,hogy micsoda borzasztó diktatúra van ott,akkor a 150 ből se volt mind indokolt.Egy részük indokolatlan kisebb kihágasok miatt lett letartóztatva.Ehhez hozzájön hogy 144 milliós lakosagú az ország!
Csak már megint ugye kell a tüzet csinálni!Megy propaganda,hogy mekkora baj van ,hogy tüntetnek a sorozás ellen!!
"Miért ne mondhatná egy ukrán ugyanolyan jogossággal Zelenszkijnek, hogy én nem kívánok NATO tagságért meg a Krímért meghalni, háborúzni mint egy orosz, hogy én nem kívánok Ukrajna ügyében Putyinnak meghalni?"
Oké, de Putyin nem a NATO tagságot lövi szanaszét, hanem a lakosságot, és nem NATO tagságok meg Krímek halnak meg, hanem civilek. Ha a te házadat, a te családtagjaid, te gyerekeid lövik, picit sem érzed kötelességednek megvédeni őket?
Persze, el is lehet menekülni (aki el tud...), de azért na...
Igen ez egy kicsit arnyaltabb dolog.
Vegyük peldaul egy xy kárpataljai magyart,akit mondjuk az allamvedelem elkezd valamiert b.cogatni.Aztán jol összeverik egy sikatorban.Vagy magyarsaga miatt megfenyegetik.
Retorzió éri a közösseget.Pld egy magyar önkormanyzatot.
Ez az ember azért szerintem nem vmi nagy lelkesedessel fog Zelenski hívására háborúba menni Luhanskba vagy a Dombaszba,Herszonba.Főleg hogy a haború utan borítekolható az ottani magyarok elleni hangulat kiélesedese.Mivel Magyarország nem engedett at fegyvereket,mert Orban Putyinbarat vagy mer...akarmi indokkal.bosszút fognak rajtuk allni a mélyen eukomfortos ukránok ugyebár!Ami azért is természetes lesz, mert a nacionalizmusuk ezzel a haborúval egyertelműen erősödni fog!!Mindenki gyanús lesz aki ott él, és nem ukrán!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!