Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ki az, aki még ezek után is...

Ki az, aki még ezek után is hisz az oroszoknak?

Figyelt kérdés

Február 24 előtt gúnyolódtak azokon, akik szerint megtámadnák Ukrajnát, rá néhány napra mégis bevonultak.

Néhány napja még határozottan állították, hogy nem lesz semmiféle mozgósítás, most mégis meglépték, ki tudja meddig nem lesz ebből is teljes mozgósítás.

Ezekben a dolgokban teljesen nyilvánvalóan hazudtak, ezt még az is elismerheti, aki velük szimpatizál. Ez alapján miből gondolják mégis, hogy másban igazat mondanak?

2022. szept. 21. 14:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
60%

"nem tudom, hogy miért kell mégis mindent fanatikusan elhinni, amit mondanak"

Azért, mert az emberi lélek így müködik: azt hiszi el, ami passzol a hitrendszerébe. A kognitív disszonancia egy gonosz dolog.

Szerintem az van, hogy rémisztő érzés azt megélni, hogy a világban bármikor megtörténhet, hogy egy nagyhatalom azt mondja, hogy a te terveid sértik az én érdekeimet, ezért megtámadom az országodat, és te, mint kis porszemy konkrétan semmit sem tudsz tenni, hogy elkerüld. Ez az érzés teljesen lebénítja az embert, és kicsinál lelkileg.

Ennél mennyivel faszább már azt hinni, hogy igazából az ukránok meg amerika b.szták el, az oroszoknak igaza van. Ez sokkal megnyugtatóbb érzéseket kelt, mert megadja a kontroll érzetet, hogy ilyen csak a hülyékkel történik. Velem ez nem történhet meg, hiszen én nem gyilkolom az orosz kisebbséget, nem provokálok, stb.

Egy kicsit amúgy ugyanaz igaz fordítva is: amikor azt hiszem, hogy Putyin az ördög maga, Ukrajna a hősies Dávid a Góliáttal szemben, a nyugat pedig a jószívű filantrópok gyülekezete, ez az egész pedig az igazak harca a gonoszokkal szemben, pont ugyanezt szolgálja: megyugtatja a lelkem, hogy a világ igazságos hely, csak ki kellene irtani a Putyin féléket.

2022. szept. 21. 17:01
 12/13 MDaniel98 ***** válasza:
Jó annyiban "megvédeném" őket, hogy én sem mondanám meg senkinek, ha támadni készülnék.
2022. szept. 22. 10:22
 13/13 anonim ***** válasza:

"én sem mondanám meg senkinek, ha támadni készülnék"

Hát azt nem, de egy tervezett mozgósítással pl én simán fenyegetőznék, hogy elriasszam az ellenségemet az ellentámadástól.

2022. szept. 22. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!