Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mekkora a valószínűsége egy...

Mtwl83 kérdése:

Mekkora a valószínűsége egy globális konfliktusnak az elmúlt napok eseményei tükrében?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a Sanghaji Együttműködési Szervezet ülésén az én véleményem szerint kezd körvonalazódni 2 blokk. Az egyik Oroszország+Kína a másik lényegében az USA és szövetségesei. Ez tudom eddig is megvolt,de most valahogy úgy tűnik nekem, hogy leosztották a lapokat, a népek térfelet választottak (nagyrészt..ugye Törökország pl kérdéses, bár NATO tagként van egy erős usa blokk elkötelezettsége, de láthatjuk, hogy pl az említett konferencián ott van Erdogan). Ez nekem úgy tűnik, mintha egy vagy két lépésre lennénk egy nyílt konfliktustól. Ezt most az ukrán helyzettől függetlenül vetem fel (én nem féltem soha attól, hogy önmagában ez világháborúhoz vezet). Amúgy ugye az Ukrajnában zajló proxy háború valahol ez ennek előjele, ahogy a kína-usa kereskedelmi háború is. Magával Ukrajnával kapcsolatban is az az ember érzése, mintha az USA ki akarná "fárasztani" Oroszországot, hogy megfossza úgymond Kínát egy szövetségestől. Lényeg a lényegben, hogy nem értem mi a végcél itt, mert ha nem egy végső összecsapás (ez kicsit teátrális :D), akkor az egésznek semmi értelme. A nyersanyagokból kifogytunk, ami maradt fel kell osztani, ennek meg a módja tudjuk mi....Vélemény?

2022. szept. 16. 12:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Kína még fegyverezni sem hajlandó Oroszországot, mint ahogy azt az USA teszi Ukrajnával. Szerintem csak az Orosz propaganda próbálja Kínát szövetségesként feltüntetni, mert amúgy elég xarul hangzik, hogy Oroszorszég kvázi egymagában harcol az egész NATO-val Ukrajnában, vagy legalábbis a Nato-s fegyverek ellen. De a valóságban, ha lenne szövetség, Kína nem hagyja magára Oroszországot. De ez csak egy vélemény, nincs nagyobb ismetetem a konfliktusról, mint bárki másnak.
2022. szept. 16. 12:48
 2/14 anonim ***** válasza:
78%

Kínának most van annyi gazdasági problémája házon belül,ami kizárja hogy bármi komolyabba beszálljon most. Kínában elég komoly belső gazdasági válság van, a két legnagyobb kereskedelmi partnere ( export szempontjából ) az Egyesült Államok és az EU. Ezt a válság közepén majd eldobják, hogy összebútorozhassanak az épp bebukó oroszokkal...

Miért feltételezi mindenki a kínaiakról, hogy teljesen irracionálisak és hülyék?

2022. szept. 16. 12:48
 3/14 anonim ***** válasza:
67%

Viccelsz kérdező?

Kina számonkérte putyint Ukrajnával kapcsolatban!

2022. szept. 16. 12:52
 4/14 anonim ***** válasza:
51%
Vlagyimir Putyin orosz elnök váratlan nyilatkozatot tett ma, amikor nyilvánosan elismerte, hogy Hszi Csin-ping kínai vezetőnek "kérdései" és "aggodalmai" vannak az ukrajnai háborúval kapcsolatban.
2022. szept. 16. 12:54
 5/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nem csak micimackónak hanem mindenkinek magyarázattal szolgálhatna hogy mégis mi a franc az amit csinál

2022. szept. 16. 12:56
 6/14 anonim ***** válasza:

Egy dolog miatt nem tartom valószínűleg egy nyílt, all-in világháború kirobbanását - a nukleáris fegyverek miatt.

Nyilvánvaló, hogy a vesztésre álló fél be fogja őket vetni, viszont akkor a másik fél is beveti, és végül mindkét fél olyan brutális emberi és infrastrukturális veszteségeket szenved, hogy nem tudja egyik sem folytatni a háborút tovább, tehát végül döntetlen lesz a dolog, így aztán eleve nincs értelme elkezdeni sem.

Ha valamelyik fél valami módon semlegesíteni tudná a másiknak a nukleáris fegyverzetét, vírus, hekkertámadás, szabotázs, akármi, akkor már egy más helyzet van.

Viszont ez meg szvsz a gyakorlatban kivitelezhetetlen, ha ez lehetséges lenne, már rég megtörtént volna.

Ahogy én látom, ez a racionalitás.

De persze az emberek nem gépek, nincs garancia arra, hogy mindig racionális döntéseket hoznak.

2022. szept. 16. 12:57
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Kína ránéz majd a külkereskedelmi mérlegre: oroszokon keresek x dollárt, amerikaiakon 100x dollárt. És szépen ignorálja az oroszokat, legfeljebb a tárgyalásokon szépen mosolyognak majd.
2022. szept. 16. 13:12
 8/14 anonim ***** válasza:
71%

Egyébként Oroszország úgy lesz szövetségese Kínának, mint ahogy Belarusz Oroszországnak - ezt úgy hívják, hogy bábállam, csatlósállam, nem pedig szövetséges.

Ugyanis a nyugat lassan és fájdalmasan, de végleg leválik az orosz nyersanyagról.

Ez pedig Kínát nagyon jó helyzetbe hozza olyan szempontból, hogy a ruszkik, ha nem akarnak füvet enni és lovasszekérrel járni a hátralévő életükben, kénytelenek lesznek Kínának eladni a gázt és olajat, ebben a helyzetben pedig Kína mondja majd meg, hogy mennyit fizet érte, és a ruszkiknak nem lesz más választásuk, mint eladni annyiért, amennyit a kínaiak ajánlanak.

És ez csak az első fázis, a következő az lesz, hogy a kínai cégek felvásárolják az orosz gáz-és olajmezők kitermelési jogait, a vezetéket is ők építik majd meg, innentől pedig a dicsőséges Orosz Birodalom végképp egy kínai szolgaállamá silányul.

Szóval óriási húzás volt Putler részéről megtámadni Ukrajnát, jól elintézte a saját országát az elkövetkező pár száz évre :D

2022. szept. 16. 13:21
 9/14 anonim ***** válasza:
81%

Belegondolok, mekkora égés ez az önhitt, seggbuta tetű (putyin) most az oroszoknak?

Hatalmas.

2022. szept. 16. 13:30
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Látom, az itteni emberek agyilag képtelenek felfogni hogy a ruszkik kőkeményen szopóágra tették európát. A gazdasági háborút már megnyerték ez a helyzet. Emberek, a Kínaiak jóváhagyása nélkül a ruszkik el sem indították volna ezt a háborút!
2022. szept. 16. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!