A nyugat miért nem tartja tiszteletben az ukrajnai kisebbségek önrendelkezési jogát?
A nyugat készségesen támogatta Magyarország felosztását a népek önrendelkezési jogára hivatkozva,most meg nem hajlandóak elismerni a népek önrendelkezési jogát ukrajnában.
Most miért nem támogatja a nyugat azt hogy minden nép saját maga döntsön a sorsáról?
A "nyugat" Koszovó kérdésében is kiállt a kisebbségek önrendelkezési joga mellett, amikor az oroszok támogatták a szerbeket abban, hogy ne fogadják el a koszovóiak külön válását, de persze maikor ukrán területen élő oroszok akarták megtenni ugyanazt amit pár évvel korábban a koszovóiak, az már felháborító volt.
de csak nézd meg máshol is, csak ott támogatják a kisebbségek jogait ahol az nem sérti az érdekeiket. Amint az írekről, skótokról, katalánokról vagy épp a magyarokról van szó, még uniós állampolgárként sem érnek semmit a kisebbségi jogaid.
Igazából szerintem az egy fair biznisz lehetne, hogy valamiféle tűzszünetet követően kiírnak egy korrekt, oroszok és a nyugat által is felügyelt népszavazást mondjuk a Krímben, és akkor az ottani oroszok/tatárok dönthetnek, hogy hová akarnak tartozni.
Ugyanakkor az oroszok által kiírt népszavazások korrektségét egyetlen árva percre sem hiszem el, és egy kumma pillanatra sem gondolom úgy, hogy azok betartásával a kisebbségek önrendelkezését támogatnám.
#7 Le vagy maradva, ez már megtörtént és a Krím az oroszok mellett szavazott.
Amit azóta se fogad el és nem tart legális döntésnek a nyugati világ. Pont ahogy közlöd most te is, hogy "az oroszok által kiírt népszavazások korrektségét egyetlen árva percre sem hiszem el".
Nem vagyok lemaradva, azt mondtam, hogy nehezmre esik legitimnek tekinteni egy népszavazást, amit egy katonák által megszállt területen a megszálló ország kiír. Mintha '56-ban Kádárék az oroszokkal közösen megszavaztatták volna a forradalom leverése után, hogy Magyarország akar-e a vasfüggöny mögött maradni, és hoppá, hát az jött ki, hogy akar.
Most komolyan: van valaki, aki szerint reális forgatókönyv lenne az, hogy Oroszország megszállja a Krímet, majd kiír egy szabályos népszavazást, ami azt eredményezi, hogy bocsi, de mi maradnánk Ukrajna, erre Putyin szétteszi a karját, hogy elnézést, félreértés történt, és kivonul? Ne szopassatok már!
Én elhiszem, hogy a krími lakosság amúgy szívesebbem lenne Oroszország része, és akkor legyen is úgy éntőlem. De arra mindkét tökömet bármikor felteszem, hogy azon a népszavazáson ellenkező eredmény nem születhetett volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!