Mi az oka, hogy II.Erzsébet ilyen szép kort élt meg? Mit étkezhetett?
Jó génjei voltak. Az anyja pl. 101 éves korában halt meg.
...és a család többi tagjával ellentétben nem volt láncdohányos, így nem is vitte el a rák mint a hugát, az apját, a nagyapját, nagybátyját.
Az édesanyja szintén nagyon hosszú kort ért meg: 101 évet.
Alapvetően mértékletesen és egészségesen étkezett. Szerette a testmozgást (pl. kiválóan lovagolt), szeretett a szabad természetben lenni. Emellett tevékeny ember volt, nem tespedt el, hanem szigorú rend szerint végezte a tennivalóit még nagyon idős korában is.
Egyébként, kérdező, ha már érdekelnek az idős emberek: a szomszédságomban él(t) egy idős házaspár. A bácsi 101 évet élt, két éve hunyt el. Felesége most ősszel tölti be a 96 évet. A bácsi is élete végéig tett-vett a kertben, a néni most is tesz-vesz. Gondosan ki van gyomlálva a gaz, öröm ránézni a virágoskertjére. A bácsi élete végén már a rossz látása miatt olvasni nem tudott, a tévét/rádiót nem hallotta, neki csak a manuális tevékenységek szereztek örömet. A kertje éltette, mint most a feleségét is.
Ez sokszor teljesen logikátlan amúgy… sok munkás ember is megéli a 90+ kort…
Nekem is volt egy rokonom aki soha nem mert férjhez, nem kellett idegeskednie a gyerekek miatt, 94 évig élt…
Azért Erzsébetnél nyilván szerepet játszik a luxus élet… legjobb étel, kényelem, legjobb orvosok…
De én soha nem akarnék 96 évig élni, sztem már 80 felett szenvedés…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!