Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A nyelvoktatás az emigrációnak...

A nyelvoktatás az emigrációnak kedvez?

Figyelt kérdés

Aki nyelvet tanul, az könnyebben helyezkedik el az adott nyelvterületen, emiatt ösztönt érezhet arra, hogy elmenjen az országból (ahogyan az tapasztalható is), ami hozzájárul az ország gazdaságának csökkenéséhez.

A népszerű nyelvterületeken viszont pont fordított a reláció: A nyelvet beszélek bejönnek és fellendítik a gazdaságukat.

Kijelenthető-e ez alapján, hogy a nyelvoktatás valójában rossz hatással van azon országok gazdaságára, amelyek nem népszerű nyelvterületen helyezkednek el? Szerintem igen, mert ha megnézzük, akkor pont a három legnépszerűbb nyelvterület a legfeljettebb is egyben: Amerika (angol), Németország (német), Oroszország (orosz).

2022. aug. 17. 17:28
 1/6 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: Ha visszanézzük, akkor a történelem során is igaz volt ez: Amikor a latin volt a legelterjedtebb nyelv a világon, akkor a latint natívan beszélő területek voltak a legfejlettebb a világon. Ugyanez a római korszakra is elmondható és még sorolni lehetne.
2022. aug. 17. 17:30
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom, de én azért tanulok németet hogy kimenjek osztrákiába. Mivel az angolom jó ezért később akár kanada is lehet a cél.
2022. aug. 17. 18:03
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Én nyelvtudás nélkül is mennék innen, szerencsére beszélek németül, most megyek vissza itthon voltam 2 hónapot, bőven elég volt.
2022. aug. 17. 18:59
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Nem. A nyelvoktatás annak kedvez, hogy ne legyél életképtelen ha bármilyen okból külföldön vagy (akár vakáció), vagy külföldi cég foglalkoztat és a kollégák közt van olyan, aki nem tud jól Magyarul mert a cég máshonnan hozta őt.
2022. aug. 17. 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Igen, egyértelműen.
2022. aug. 17. 20:29
 6/6 MDaniel98 ***** válasza:
68%
Kis részben talán, de nem emiatt fontos nyelvet tanulni, hanem azért, hogy több emberrel legyen esélyünk kommunikálni.
2022. aug. 19. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!