Miért tartják a nácizmust sokkal rosszabbnak a kommunizmusnál, ha a kommunizmus valójában rosszabb volt?
És ki indította a háborút? Na ugye.
Viszont egy dolog közös mindkettőben: Magyarország egy rövid kísérlet kivételével totálisan simult mindkét rendszerhez, és kiszolgálta az aktuális megszállókat. Szerintem ilyen megvilágításban egyik sem jobb a másiknál.
Azt beleszámítottad, hogy a kommunizmus áldozatainak nagy része az éhezésbe halt bele, tehát ők gondatlanság áldozatai? Míg a nácizmus áldozatainak a nagy részét szándékosan ölték meg, kiirtották.
De mindez lényegtelen, egyformán szörnyű mindkét halálnem, mint ahogy mindkét rendszer egyformán barbár és gonosz, aki meg az egyiket kevésbé rosszabbnak akarja feltüntetni mint a másikat, azt csak azért teszi mert arra húz a szíve, látens szimpatizáns.
De te azért véletlenül sem tartozol ezek közé, Kérdező? Ugye nem?
Mint már mondtam, az egész világon rettegnek a nácizmustól, a komcsiktól meg nem.
Mindkét rendszerre lehet jót mondani, nem csak a kommunizmusra, a nácizmusban nem az egyenlőség, hanem a szabadság, jólét volt több. Persze nem mindenkinek, ahogy a kommunizmust se élte túl mindenki. Sőt még a gyilkosság-éhenhalás arány sem egyértelmű.
na áááj
a azért a holokauszt sincs 100% ig bizonyítva
nácizmusba ha igaz a holokamu
hazavágták volna a cigányokat zsidókat hát nem lenne minden szebb
a kommunizmusba meg sok volt sajna a zsidó vezető akik irtották a nem zsidókat lást Rákosi
de szerintem az is elég lett volna ha a cigányokat kiirtják a zsidókat meg átnevelik
"Mint már mondtam, az egész világon rettegnek a nácizmustól, a komcsiktól meg nem."
Próbálj meg egy vörös zászlót lobogtatni Dél-Amerikában vagy Délkelet-Ázsiában. Stopperrel mérjed, mennyi idő alatt lincselnek meg.
Mert a nácik elvesztettek egy világháborút, a kommunizmus pedig máig létezik, ahol pedig már megbukott, ott is csak helyi forradalmak, vagy népi megmozdulások döntötték meg.
A történelmet mindig a győztesek írják és a vesztes általában elmondják mindennek. (Ez nem feltétlenül jelenti, hogy nincs igazuk, de akkor is megteszik, ha semmi igazságalapja nincs.) A kommunistákat nem győzte le senki. Ezért őket csak a szubjektív értékítélet alapján lehet elítélni. A nácik ellenben elveszítettek egy világháborút, így a létező összes médium azt harsogja, hogy ők milyen rosszak voltak.
"Próbálj meg egy vörös zászlót lobogtatni Dél-Amerikában vagy Délkelet-Ázsiában. Stopperrel mérjed, mennyi idő alatt lincselnek meg."
Mi bajuk a vörös zászlóval a dél-amerikaiaknak? Sok országban nagyonbaloldali választott kormány van (Venezuela v. Bolívia), Castro is amolyan népi hős mert szembeszáll a gingókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!