Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ez a kép itt tényleg manipulált?

Drakula kérdése:

Ez a kép itt tényleg manipulált?

Figyelt kérdés

Nem rég vitatkoztam egy konteos híttársammal aki ezt hiszi hogy az USA-hozta létre az ISIS-t.

Érvként ezt a képet dobta: [link]

Én találtam egy "cáfolos" cikket erre: [link]

Viszont mivel nem tudok angolul igy egy kicsit zavarban vagyok...

Valaki?

2022. júl. 21. 23:59
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

Mert a családjuk ebből nem nyer semmit.

Az őngyilkos nacionalisták azt hiszik hogy ezekkel a cselekedetekkel fogják fel virágoztatni az iszlám nemzetet, az "iszlám államot".

2022. júl. 27. 13:25
 32/50 anonim ***** válasza:
Pénzt nyer a családjuk ha megkapják.
2022. júl. 27. 13:37
 33/50 A kérdező kommentje:
Miért nyerne? Miért fizetnének? Hallottál arrol hogy bárki is fizetett ezért?
2022. júl. 27. 13:43
 34/50 anonim ***** válasza:
Nem értem mit rugózol ezen. Ezek a szervezetek amúgy is fizetnek a csatlakozóknak zsoldot meg még ki tudja mit. Nekem kitől kellet volna hallanom amúgy? :)
2022. júl. 27. 14:35
 35/50 A kérdező kommentje:

Senkitől nem kellett volna hallanod. Éppen arról beszélek hogy ha adnának is pénzt akkor lenne ennek híre. De nincsen.

"Ezek a szervezetek amúgy is fizetnek a csatlakozóknak zsoldot meg még ki tudja mit. "

1. Az őngyilkos merénylők még is mit kezdenének a pénzükkel?

2. Azt "rugózom" hogy szerinted csak pénzért vagy drogért lehetnek az emberek őngyilkosmerénylők. Nem értem miért nem tudod elképzelni hogy valakit vallással győznek meg arra hogy magát meg másokat meg őljön.

Volt már ilyen, Pl. Jim Jones szektája, aholaz emberek mérget vettek be is meg itatták ezt a gyerekeikkel is.

A fanatikusoknak csak annyi lenne a dolguk hogy meg győzik a merénylőt hogy akiket megől azok mind részesei az iszlám vagy annak nemzetségeinek elpusztitásának is ezért megérdemlik a halált, igy ha ugy hal meg hogy őket őli az mártír halálnak számit.

2022. júl. 27. 15:05
 36/50 anonim ***** válasza:

Serinted egy terrorszervezet publikál mindent? Biztos éves beszámolót adnak at adóhatóságnak :)

"1. Az őngyilkos merénylők még is mit kezdenének a pénzükkel?"

Nyilván amig tagok voltak tudtak mit kezdeni a pénzzel. Sokan biztosan a pénzért csatlakoztak, a merénylők után meg a családjuk kaphatta a pénzt.

"Nem értem miért nem tudod elképzelni hogy valakit vallással győznek meg arra hogy magát meg másokat meg őljön."

Azért mert ezt az iszlám szigirúan tiltja így aki vallásos az nem tesz ilyet. Aki meg nem vallásos azt nyilván nem lehet a vallással manipulálni.

"Volt már ilyen, Pl. Jim Jones szektája, aholaz emberek mérget vettek be is meg itatták ezt a gyerekeikkel is."

Az más kategória. Itt a merénylők másokat is megölnek.

"A fanatikusoknak csak annyi lenne a dolguk hogy meg győzik a merénylőt hogy akiket megől azok mind részesei az iszlám vagy annak nemzetségeinek elpusztitásának is ezért megérdemlik a halált, igy ha ugy hal meg hogy őket őli az mártír halálnak számit."

Ami teljsen ellentétes az iszlámmal.

2022. júl. 28. 08:49
 37/50 A kérdező kommentje:

"Azért mert ezt az iszlám szigirúan tiltja így aki vallásos az nem tesz ilyet. Aki meg nem vallásos azt nyilván nem lehet a vallással manipulálni."

A fanatikusokat nem érdekli hogy az iszlám mit tilt. Ha valamit bele akarnak magyarázni amiben hinni akarnak akkor meg teszik. Láttad a buddhista 969-et nem? Szerinted buddha melyik tanitását lehet ilyen erőszakhoz használni? Semelyiket, még is meg teszik! Egy fanatikust nem érdekelnek a tények. A saját gyűlöletüket vallással probálják tisztára mosni, is addig csinálják amig maguk is el nem hiszik.

"Az más kategória. Itt a merénylők másokat is megölnek."

Itt nem ez a lényeg hanem az hogy a kereszténység által is tiltott öngyilkosságot végre hajtották mert egy vadbarom elhitette velük hogy nem ellentétes a vallásukkal.

"Ami teljsen ellentétes az iszlámmal."

Persze hogy az.

2022. júl. 28. 12:47
 38/50 anonim ***** válasza:
De most ezzel magadnak mondasz ellent. Először azt mondtad nacionalizmuból teszik most meg azt hogy vallási fanatizmusból.
2022. júl. 29. 08:59
 39/50 A kérdező kommentje:

A vallással motiválják magukat, de a nacionalizmus miatt teszik.

Mint a 969- mianmarban.

2022. júl. 29. 10:02
 40/50 anonim ***** válasza:
De azt miből látod hogy vallással motiválják magukat mikor ezek nem vallásos emberek? A volt ISIS tagok így nyilatkoztak, az európai merénylőknek pedig utánanéztek és róluk is kiderült a körülöttük lévő emberek beszámolói alapján, nem éltek vallásos életet.
2022. júl. 29. 10:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!