Ez a kép itt tényleg manipulált?
Nem rég vitatkoztam egy konteos híttársammal aki ezt hiszi hogy az USA-hozta létre az ISIS-t.
Érvként ezt a képet dobta: [link]
Én találtam egy "cáfolos" cikket erre: [link]
Viszont mivel nem tudok angolul igy egy kicsit zavarban vagyok...
Valaki?
Akkor induljunk ki abbol hogy nem tudja hogy amerikaiak a pénzesek.
Meg jelenik néhány gyanus alak, akik azt állitják hogy az éhség közepette van anyi pénzűk hogy a családod életben maradjon. Pusztán "csak" annyit kérnek hogy őljél meg néhány ártatlant magaddal együtt, itt vagy ott számodra elnem árúlt okok miatt.
Elhinnéd hogy oda adják a pénzt a családodnak vagy nem vennék vissza?
Ilyesmire értettem az 5-ös pontot. Hogy ha ilyenek történnek hogy őngyilkos merénylők család tagjai pénzeket meg utazást kapnak erről nem terjengene valami pletyka?
Illetve a hármas pont is itt jőn képbe, ha valaki a családjáért ilyesmire képes biztosam "szakmát" vállalna el, pl. drog/ember kereskedelem, lopás, zsarolás, szervkereskedelem meg ilyenek.
Lehet hogy tényleg odaadják a pénzt a családjának.
Nem tud mindenki drog meg emberkereskedelmi szervezetet létrehozni vagy hasonló bűnszervezetet. És ezeknél benne van hogy lecsukják és akkor éhen hal a családja. De mondom, az európai merénylők nem ez a kategória. Azokat bedrogozhatták vagy begyógyszerezhették. Hipnózissal is elérhető. Láttam egy ilyen dok filmet a spektrumon hogy önkéntesekkel kísérleteztek. Az egyiket rávették hogy parancsszóra lőjön le valakit. Persze csak játék fegyver volt de meg tette volna. Szóval sok lehetőség van.
"Lehet hogy tényleg odaadják a pénzt a családjának."
1% esély. is még ez se bizonyitott csak feltételezés.
"Nem tud mindenki drog meg emberkereskedelmi szervezetet létrehozni vagy hasonló bűnszervezetet." Nem létre hozni hanem csatlakozni.
"És ezeknél benne van hogy lecsukják és akkor éhen hal a családja."
Az ember inkább vállal egy ilyen kockázatott mint azt hogy, biztosan meg halnak, és akkor a családja nem kap pénzt, hisz mégis miért kapna?
Miért ne fizetnék ki? Ezeknek nem számít a pénz. Az USA állja a számlát. Meg ha nem fizetnek akkor utána más már nem fogja vállalni.
Egyébként a PKK nevű szélsőbalos marxista terrorszervezetnél is bőven volt öngyilkos merénylő, akiknek ugye semmi köze bármilyen valláshoz. Tehát nem kell hogy valamilyen valláshoz kötődjön, ateisták is rávehetőek erre.
"Meg ha nem fizetnek akkor utána más már nem fogja vállalni."
Miért meg tudná bárki is? Az 5-pontban éppen azt mondom hogy ilyenről senki nem hallott hogy az amerikaiak pénzt adnának őngyilkos merénylőknek, magyarán ha van ilyen akkor senki nem tudhatja hogy tényleg fizettek-e vagy sem. Is akkor már miért fizessenek?
"Tehát nem kell hogy valamilyen valláshoz kötődjön, ateisták is rávehetőek erre."
Én nem azt mondom hogy az iszlámbol fakad a terrorizmus, a nacionalizmust okolom érte, a vallás csak mint harcimotivácioként jelenik meg.
"Miért meg tudná bárki is? Az 5-pontban éppen azt mondom hogy ilyenről senki nem hallott hogy az amerikaiak pénzt adnának őngyilkos merénylőknek, magyarán ha van ilyen akkor senki nem tudhatja hogy tényleg fizettek-e vagy sem. Is akkor már miért fizessenek?"
Nekem logikusabbnak tűnik hogy ha fizettek mert ezzel másokat is meggyőzhetnek. Nyilván nem közvetlenöl az USA fizet ezért.
"Nekem logikusabbnak tűnik hogy ha fizettek mert ezzel másokat is meggyőzhetnek."
De ennek híre menne, igy nehéz lenne titokban tartani.
"Hogy menne híre ha csak 1-2 felsővezető tudja hogy az USA áll mögötte?"
Nem annak hogy ki fizet, hanem annak hogy egyáltalán fizetnek ilyesmiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!