Igaz, hogy előbb-utóbb szinte teljesen megszűnnek a baloldali pártok Európában?
Nem valószínű.
Pláne, mert szigorúan véve, már egy jó ideje nem is léteznek, ahogy a jobboldali pártok sem. Ez a rendszer már jóideje elavult.
De ha ragaszkodunk ehhez a beosztáshoz, akkor sem valószínű, hogy a szociális érdekek valaha is képviselet nélkül maradnak és mivel a szocializmus (nem keverendő össze a marxizmus-leninizmussal és az MSZP által folytatott nem is tudom mivel) baloldali irányzat...
Amellett a baloldali liberalizmus is megmarad szerintem még egy jó ideig. Manapság a liberalizmus Európa legfőbb politikai ereje. Ez nem fog egy-kettőre eltűnni. És a liberalizmus alapvetően baloldali irányzat. Akkor is, ha vannak jobboldali ágai is.
Teljes bizonyossággal csak akkor fog megszűnni, ha a parlamentáris demokrácia is megszűnik.
köszi a válaszokat:)
azért írtam ki a kérdést, mert már nagyon sok helyen olvastam, hogy annyira leszerepelnek minden európai országban a baloldali pártok, hogy egyre inkább csökken a támogatottságuk.
"azért írtam ki a kérdést, mert már nagyon sok helyen olvastam, hogy annyira leszerepelnek minden európai országban a baloldali pártok, hogy egyre inkább csökken a támogatottságuk."
A baloldali pártoké. Nem a baloldalé.
Alakulni fognak majd új baloldali pártok, akik felszívják a régiektől elpártoltakat.
Nem is kell messzire menni! Nézd csak meg a magyar helyzetet!
Az MSZP és az SZDSZ csökken, az LMP nő. Mindhárom baloldali.
Arra ugyanúgy jó a jobboldal, főleg az elmúlt 8 év után itt Magyarországon. Csak a jobboldal globálisan kezeli a nemzetet és hosszú távon gondolkodik, de legalább olyan jó az elesetteknek.
A nemzetiszocializmus pedig mindkét oldalt egyesítené, csak a kisebbség bánná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!