A törökök miért annyira vallásosak?
Tudtommal a fejkendőt is emiatt kell hordaniuk a nőknek, Törökországban rengeteg nőn van ilyesmi, a török nők még fürödni is ruhában mennek a vízbe. A férfiakat a boltba/bazárban többször láttam imádkozni, ami itt elképzelhetetlen.
Elvileg Törökország 1923 óta egy szekuláris ország.
A görögöknél is vallásosak, de ez csak abban nyilvánul meg, hogy Mária és Jézus képek vannak kitéve.
Továbbra is szekuláris az ország, az egyháznak nincs állami hatalma, nem is lehetnem hiszen az iszlámban nincs egyház.
Rosszul tudod, a nőknek nem kötelező a fejkendő.
Az iszlámban az ima kötelező, ezért látod őket imádkozni, a kereszténységben nem kell naponta többször imádkozni vagy legalábbis nem olyan látványosan.
Iszlám ország
De sokkal lazábbak az előírások mint keletebbre vagy délebbre
Egyfajta átmenet az ázsiai iszlám és az európai iszlám között
5-ös Igazábol eléggé sok migránst be fogadtak.
Csak hát náluk erősebb a rendörség, igy ez nem látszik meg a közbiztonságon.
De a melegekkel kapcsolatban nem tévedsz.
Miért ne lehetne egy ország lakosságának többsége vallásos, hívő ember úgy, hogy amúgy szekuláris az ország?
A szekularizmus tudtommal a vallások, valamint az állam szétválasztását jelenti, nem pedig a vallás és a hit tagadását.
Amúgy a görögöknél is vannak idősebb nénik, akik fejkendőt hordanak, a hajukat eltakarva. A törököknél sem kötelező a fejkendő, rengeteg nő nem hord. A haj eltakarása a nőknél ugyanakkor egy külsőség, kb. olyan, mint amikor egy keresztény keresztet/halat/imafüzért hord a nyakában. A tengerben én is láttam ruhában lévő nőket, de férfiakat is. Erre egyszerű a magyarázat: nem akarnak leégni. Más mediterrán országban is van ilyen. Az iszlámban az ima egy szigorúan vett dolog. Meg van határozva, hogy napi hányszor és mikor kell. Náluk ezt ott, abban a pillanatban kell megtenni. A kereszténységben erre nincs igazából szabály. Imádkozhatsz otthon is, bár láttam görögöt, meg ciprusit is, aki imádkozott az utcán keresztényként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!