Tapsikolnak a libsik facebookon h megkötötték az első meleg házasságokat svájcban.Mi avéleményetek?Nagy dobra kell verni?
# 11
EZT ÍROD: "9es akiket felsoroltál azok mind libsik az egyházat is átszőtte a liberalizmus.undorító amúgy linkelnél nekem légyszi mert a pápa sem ismeri el, na ne kamukázzál már!! A keresztény egyház bűnnek és ocsmányságnak tarja"
NEM ÉRTELEK.
Az általam felsorolt egyházak esetében kiemeltem, hogy evangélikus és református egyházak.
ERRE TE ELHOZOD A PÁPÁT!
Úgy látom, nem vagy tisztában vele, hogy a pápa CSAK a katolikus egyház feje, nem pedig az evangélikus és református egyházaké.
# 11
A német evangélikus egyház, 20 millió hívővel Európa legnagyobb protestáns egyházának szabályzata az egyházi melegházasságokkal kapcsolatban: [link]
Mivel német evangélikus egyházat maga Luther alapította, így az az evangélikus anyaegyháznak tekinthető.
A svájci református egyház szintén engedélyezte az egyházi melegházasságot: [link]
A svájci református egyházat maga Kálvin alapította, így az a reformátusok anyaegyházának tekinthető.
# 12
EZT ÍRTAD: "Megnéztem csak észak írországban házasodhatnak a melegek."
ROSSZUL NÉZTED.
Az alábbi európai országokban van államilag engedélyezett, polgári melegházasság: Hollandia, Ausztria, Belgium, Nagy-Britannia, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Izland, Írország, Luxemburg, Málta, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!