Melyik következő ország lesz az, akivel Oroszország háborúba lép?
#2:
Magyarorszag oroszbarat orszag. Ugyan minek tanadna meg Oroszorszag? Szandekosan hagytam ki, ki mint pl. Beloruszt. Szinte semmi realitasa szerintem.
#1:
Ebben nem vagyok biztos. Nem hiszem hogy pl az USA bevallallna hogy a nagyvarosai elporladjanak egy orosz nuklearis csapasban... csak hogy egy "jelentektelen" NATO tagorszagot ezzel megvedjen... 5-os cikkely ide vagy oda. NATO megroggyanna ugyan de meg mindig jobb mint egy totalis (esetleg nuklearis) haboru es 1-2 milliard ember pusztulasa. Es tuti hogy ezt merlegelnek elotte.
Nyilvan ez persze veszelyes jatek lenne Putyin szamara. De van az a jatek amikor ket auto rohan egymassal szembe. Aki elrantja a kormanyt az a vesztes... pedig valojaban O az aki mindkettojuk eletet megmenti. Ha mindket sofor fasza tul kemeny, mindketten meghalnak.
Itt csak az a kerdes ilyen esetben a nagy katonai erovel rendelkezo NATO tagorszagok elrantjak-e a kormanyt...
Hogy pontosan melyik ország megtámadásával fog történni azt a jóisten sem tudja, de, hogy a következő ellenfele a NATO lesz, akivel katonai harcban áll, az 100%.
Viszont ahogy azt sem tudja senki melyik országon keresztül fog kirobbanni, úgy azt is lehetetlen megjósolni, hogy mikor. Lehetséges, hogy 1 hónap múlva, de az is lehet kell még vagy 5-10 év.
Szerintem még az oroszok sem tudják, mivel a parlamentben eszementebbnél eszementebb ötletek merülnek fel arra vonatkozólag, hogy Ukrajna után kit kéne megtámadni. Szóba került már Lengyelország, a balti államok, amelyekből Litvániát külön is kiemelték, amiért nem engedi át a területeken az orosz vonatokat, sőt valami orosz nagykutya arról beszélt, hogy ha kitörne a VH a litván helyzet miatt, elsőként elsőként nem Varsót vagy a balti államokat fogják szétrakétázni, hanem Londont.
Annak ellenére, hogy az USA és az európai államok csapnivaló orosz politikája sokat tett azért, hogy ennyire közel legyünk a harmadik világháborúhoz, én amondó vagyok, hogy a háború még elkerülhető, de ahhoz a három nagyhatalomnak, azaz az USA-nak, Kínának és Oroszországnak asztalhoz kéne ülnie, és miként tette a Szovjetunió és az USA a II. VH alatt Jaltában, meg kéne beszélnie, hogy milyen ország melyik nagyhatalom érdekszférájába tartózik. Egy ilyen tárgyalás esetén a három nagyhatalomnak vállalnia kéne, hogy nem ütik bele az orrukat a másik két nagyhatalom érdekszférájába, amelyeket az uraló nagyhatalmak úgy kormányoznak, ahogy a kedvük tartja.
Nem mondom, egy ilyen megoldás biztosan fájna egy rakás kicsi államnak, de hosszú távon csak ez garantálhatná a békét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!