Melyik szimpatikusabb? Republikánus Párt vagy Demokrata Párt?
Én mindig is az ambivalens jobboldalhoz tartoztam, tehát inkább republikánus, de sok demokrata intézkedéssel is egyet értek.
Szerintem pl. politikát és vallást teljesen szét kell választani, erősíteni kell a kapitalista értékeket, a szabad kereskedelmet. A cégeknek, akik az embereket munkáltatják és a profitot termelik szabad kezet adni, szociális határokkal és hagyni egymással versenyezni őket.
Viszont a liberális értékeket is fontos elismerni, nekem semmi gondom a Pride, LMBTQ, bevándorlási mozgalmakkal, mindenkinek ugyan annyi esélye van a szememben az életre és ameddig mindenki kiveszi a maga részét a társadalomból nekem mindegy milyen beálítottságú.
Fontos a szociális infrastruktúra is, egészségügy erősítése, számomra a kötelező TB egy privilégium és minden embernek meg kell adni az esélyt elérhető betegbiztosításra. Ugyan ez a nyugdíj, ha az ember rendesen dolgozik és egy életen át termel a társadalomnak megérdemli élete utolsó harmadában/negyedében a pihenést.
Oktatás is nagyon fontos, a jövőbe invesztálni mindig kifizetödő és egy biztonságos oktatási rendszer az egyik legjobb befektetés ebből a szempontból.
Szerintem ez az egyensúly szociális és gazdasági értékek között nagyon fontos, ezért sem szoktam azt mondani, hogy én vérbeli republikánus vagyok, hanem a helyzet szerint döntöm el, hogy jelenleg melyik párt lenne a jobb, sajnos most egyik párt sem tud olyan képviselőket és programot kínálni, amire boldogan rábólintanék, ezért is nehéz a jelenlegi helyzet.
"Viszont a liberális értékeket is fontos elismerni, nekem semmi gondom a Pride, LMBTQ, bevándorlási mozgalmakkal"
nem azt mondtad, hogy a vallást szét kell választani?
Tetszik az alacsony adók, kis állam, viszont erős haderő és határvédelem (republikánus) vonal, viszont ezt kompenzálja a sok agyilag zokni republikánus elnök(jelölt).
Demokrata elnökök szimpatikusabbak, viszont politikailag a párttal magával nehezen jövök ki.
Ha valakire szavaznom kéne ha ott élnék, akkor talán egy mérsékeltebb, értelmesebb GOP jelöltre tudnék szavazni, vagy ha olyan a szituáció, akkor egy kicsit konzibb demokrata jelöltre (itt most akármilyen választásra gondolok, nem csak elnökre).
Azért a republikánusok vissza akarnak térni a 19. századba azzal, hogy csökkentik a nők jogát, az abortusz jogának eltörlésével (ez nem csökkenti at abortuszok számát, csak rosszabb körülményei között fog megtörténni). Ez elég nagy negatívum, ráadásul a vezetőjük is eléggé szegényes szinten szokott nyilatkozni és viselkedni.
Bár Bident sem kedvelem, a demokrata pártot preferálom.
Trump kétségkívül jó elnök lett volna, olyan bő 20 évvel ezelőtt. Ha Bush helyett ő indul, akkor az USA talán még most is virágozna. A legnagyobb hülyeség, hogy 80+ vénembereket választanak meg elnököknek, holott köztudott, hogy 65 felett már jelentősen lecsökkennek az ember kognitív képességei.
A kérdésre válaszolva pedig, ma már nem értelmhező a demokrata/republikánus politikai oldal, mivel elmosódtak a határok. Ami ma repbulikánus, az a fogalmak megalkotásának idejekor még demokratának minősült.
biden nem elnök
a deep state irányítja amerikát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!