A magyar sajtó tükörfordítása a nyugati híreknek. Honnan tájékozódsz?
A magyar sajtó anyaga többnyire tükörfordítása a nyugati médiumok anyagának.
Nyilvánvaló, ezek nem sok energiát fordítanak a keleti vonal megértésére, legyen szó az oroszokról, kínáról, indiáról, stb.
Véleményem, hogy az igazság mindig középen van, és mindegyik felet meg kell hallgatni egy vitában, és mindegyik nézőpontot meg kell próbálni magadévá tenni.
Egy egyoldalú kommunikáció mellett, amely saját nézeteit, szemszögét ráerőlteti a népre, ez nem könnyű feladat, pl. legutóbb az EU még az orosz tv csatornákat is betiltotta.
Ezért a kérdésem: Honnan tájékozódsz ahhoz, hogy a keleti vonal szempontjait is hitelesen megismerd, így reális képed alakuljon ki? (az egyoldalú, özönvízszerűen terjedő nyugati nézetek ellenére)
Én csakis M1-et, ahol egy igazolt hirhamisitó a főni és azon hireket átveszi a magyar állami média többi része is, az tutkó frankón valódi lehet!
Egyébként is elég megnézni, pl a megyei lapok, sosem voltak még ennyire változatosak!
Én főleg Brit és Amerikai oldalakat olvasok (amúgy is ezeket szoktam). A Magyarok közül csak a Portfóliót olvasom rendszeresen.
Hébe-hóba olvasok Koreai, Japán, és Indiai oldalakat is, hetente pár alkalommal.
Kínait nem olvasok, mert ugyebár ott azt kötelező leírni, amit a párt megfelelőnek tart, minden mást meg tilos, szóval jóval nagyobb az esélye, hogy kamu dolgokat írnak. Amíg voltak normális független Hongkongi oldalak, addig azokba is beleolvastam néha.
Az Orosz oldalakat meg nem is ismerem igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!