A Rubel jelenleg a világ legerősebb valutája?
Igen. Maga a háború is sokat nyomott rajta, de az Eu öntökönlövése még nagyobbat. Ennyire jól talán sohasem álltak az oroszok mint most.
És a sok fogyinak itt írtam le, mikor a Rubel a mélyponton volt, hogy most kizárólag Rubelbe szabad fektetni. Mit csináltak a gyíkok? Elkeztek eurót venni! Muhahahaha...
#5 Ha ki lett volna vonva akkor nem volna árfolyama sem vezetve
én még márciusban váltottam revoluton, már több mint megduplázódott a pénzem vele. El tudom képzelni hogy ezt egyesek nagyban is csinálták. Sokat lehetett vele nyerni. Valószínű ez is közre játszik a szárnyalásában
"És a sok fogyinak itt írtam le, mikor a Rubel a mélyponton volt, hogy most kizárólag Rubelbe szabad fektetni. Mit csináltak a gyíkok? Elkeztek eurót venni! Muhahahaha..."
Egy kérdés: tudsz rubelt euróra váltani? :D A rubel a hagyományos kereskedelmi forgalomban elvesztette a konvertibilitását, innentől kezdve nincs miről beszélni.
"Miért ne lehetne? Ha lehet eurót rubelre váltani (ahogy pl. a gázt is vesszük), akkor ezt meg is lehet fordítani."
Ne a logikából induljunk ki, hanem a gyakorlatból és a szabályozásokból. Az orosz kormány a háború után egyből kötelezte exportőreit, hogy váltsák be minden devizájukat rubelre és azóta is csak vásárolni szabad a rubelt, mindenféle eladást és kivitelt erősen korlátoznak. A moszkvai tőzsde felügyelőbizottságának tagja is beszámolt róla áprilisban, hogy pl. dolláral a gyakorlati kereskedelmi átváltás ellehetetlenült. [link]
Amiért a rubel továbbra is használatos néhány nemzetgazdasági ügylet lebonyolításához, természetesen lesz árfolyama, de az csak a külkereskedelmi mérleg leképződése lesz, nem pedig egy konvertibilis fizetőeszköz piaci beárazódása.
Az már egy másik kérdés, hogy néhányan arra spekulálnak, hogy feloldják majd a szankciókat és Oroszország nyertesen jön ki a gazdasági háborúból. Jelenleg viszont a rubel árfolyama mögött nincs valódi piaci kereslet és épp ezért nem is csoda, hogy nem hallani semmilyen deviza befektetési hullámról, vagy rubel alapú befektetési portfóliókról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!