Ha jól sejtem, a valódi kérdésed nem ez. Ha jól értem, úgy érzed, hogy a melegek elfogadását erőszakkal erőltetik rád, ez pedig egy fasiszta berendezkedésre emlékeztet téged.
Minden ideológia megítélése attól függ, hogy mit akarsz belelátni. Ha nemzetiségi oldalról nézzük a kommunizmus és a nácizmus egymás 180 fokos ellentétei, ha a tolerancia nézőpontjából, akkor egy és ugyanaz a kettő, csak más alapján szelektálnak. Ha az lmbtq mozgalomban a szexuális kisebbségek védelmét látod, akkor semmi köze a fasizmushoz, ha az ettől eltérő vélemények tiltását és büntetését, akkor végső soron bele lehet látni.
Igazából a lényeg a közös nézőpont megtalálása lenne, nem a saját erőltetése, mert a végtelen konfliktusok mindig azok, ahol mindenkinek igaza van.
"a szélsőségesen liberális, és a szélsőségesen konzervatív emberek között ilyen téren nincs különbség."
Ez egy érdekes kérdés, van itt egy pici kavarodás. Szerintem amiből kiindulsz, az a magyar kormány politikai narratívája, amiben magát konzervatívnak, ellenfeleit liberálisnak szólítja, és ezzel azt sugallja, mintha ezek egymás ellentétei lennének.
Valójában a konzervatív ellentéte a progresszív, a liberálisé a fasiszta. Én pl magamat viszonylag konzervatív és erősen liberális embernek gondolom, és semmilyen ellentmondást nem látok ebben.
Pici megjegyzés: amikor a Fidesz azt kifogásolja, hogy Brüsszel politikai nyomása beavatkozás egy szuverén ország belügyeibe, liberális értékeket kér számon, míg az "unortodox gazdaságpolitika" szlogen progresszivista megközelítésre utal.
Egyébként ideológiai értelemben a szélsőségesen liberális valaki nem az, aki lenáciz, ha azt mondod a gyerekednek, hogy a fiúk dömperrel játszanak nem barbival. A liberalizmus szélsőséges változata szerintem az anarchizmus.
T emit szívtál? :D a karszalag nem náci dolog
nácizmus meg az lmbt+ mozgalom között van egy nagy különbség, nácik népirtást akarnak, mi meg azt, hogy nyugodtan élhessünk. mi nem akarunk kiirtani senkit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!