Most, hogy Oroszország győzelemre áll várható a két jó barát lépése?
Hallgasd meg az ultrahang adását Kina szakértővel.
20 évvel vagy lemaradva a Kina-orosz kapcsolatokból.
Semmilyen területi követelése nincs Kinának, az elmúlt hónapokban 40%-al nőtt a Kinai orosz kereskedelem, és az Oroszok soha nem tartottak ilyen kis erőt a távol keleten, mert egyezményeik alapján ha Japán ugrálna akkor Kina az orosz érdekek szerint fog cselekedni. Kinának érdeke az orosz győzelem Ukrajnában, mert ha az oroszokat megroppantja a nyugat akkor Kina fog következni. Lényegtelen, hogy külső nyomás nélkül is egy ligába kerültek volna, de a mai hideghábirú körvinalai tisztázódni látszanak. Egy3dül a törökök nincsenek még benne egyértelműen, de ők is keletre fognak állni.
Néztem és ott mondta ezt a Nógrádi , hogy van csak még nem vették elő a dolgokat.
Egyébként nézd meg, hogy Kína hogy nyomja ki az oroszokat a volt szovjet tagköztársaságokban.
De mondok egy érdekesebb adatott. A Kínai export Oroszországba 67.6 milliárd dollár volt ami a exportnak a 2.1%-a ezzel szemben az Amerikai export az 577 milliárd dollár ami az export 18%
Ami a törököket illeti ott az export listán az Amerikaiak a 2. helyen vannak 14.7 milliárd dollár ami a 6.5%-a volt a török exportnak. Az oroszok 5.77 milliárd dollár ami az export 2.6%
Kínának is sokkal fontosabb partnere Amerika mint Oroszország. meg a Törököknek is.
"Ugyanis az USA messze kezd lemaradni gazdaságilag"
Te melyik csatornát nézed ? Még mindig Amerika az első a gazdaságban. GPD-ben biztos első Kína a 2. Lakosságarányos GDP-ben Amerika bent van a top 10-ben. Kína meg 30-50 között van valahol.
"de a lipsi nyugat félti az egypólusú világrendjét "
Már régen nincsen egypólusú világrend. Kína ott van a topon de Kínának nem érdeke egy erős Oroszország ahogy Oroszországnak sem érdeke egy erős Kína. Egymás riválisai.
"Egymás riválisai."
Nem értem hogy tehet valaki ilyen kijelentést közös hadgyakorlat után. Ez valami rögeszme lehet és én tényleg másik csatornán vagyok, az amelyik a valósághoz közelebb áll. :d
"Nem értem hogy tehet valaki ilyen kijelentést közös hadgyakorlat után"
Tehát a te elméleted szerint mondjuk Amerika nem riválisa Norvégiának az olaj piacon ,mert közös hadgyakorlata volt ?
Tádzsikisztán pl felbontotta az oroszokkal a katonai együttműködést és el kell onnan vinniük a mostani bázisukat 202x-re és Kínával kötött ilyen szerződést. Itt egy példa arra, hogy Kína nyomja ki az oroszokat és , hogy egymás alá vágnak
Már értelek. Nagyon elbeszélünk egymás mellett.
Gazdaságra szükitessz mindent ez a bajod.
"Gazdaságra szükitessz mindent ez a bajod"
Mert az a lényeg. Borzalmasan naiv vagy, ha azt hiszed, hogy Kína pusztán ideológiai ok miatt Oroszország mellé áll. Az ideológia az csak egy színes valami, ami a köznépnek kell, hogy meg lehessen magyarázni, mit miért tesznek. A pénz mindennek az ura. Pénz, ami pedig Kínának is kell, az Nyugaton és Európában van, nem Oroszországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!